Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

GRU veicis kiberuzbrukumu Trampa impīčmenta prāvas centrā esošajai Ukrainas kompānija

Krievijas armijas izlūkdienests GRU uzlauzis Ukrainas enerģētikas kompāniju Burisma Holdings, kura atrodas ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmenta prāvas centrā, pirmdien paziņoja Kalifornijas kiberdrošības firma Area 1 Security.

GRU novembrī veica pikšķerēšanas uzbrukumu, lai iegūtu pieeju Burisma Holdings darbinieku e-pastiem, teikts Area 1 Security ziņojumā.

"GRU kampaņas laiks attiecībā uz 2020.gada ASV vēlēšanām raisa priekšnojautas, ka šis ir agrīns brīdinājums par to, ko mēs gaidām kopš veiksmīgajiem kiberuzbrukumiem 2016.gada ASV vēlēšanās," paziņoja Area 1 Security līdzdibinātāji Orens Falkovics un Bleiks Darhe.

GRU ielauzies Burisma Holdings serveros, lai arī nav skaidrs, ko tas atradis, vai ko meklējis, pavēstīja Kalifornijas kompānija.

"Šķiet, ka krievi atkal ir ķērušies pie tā," paziņoja ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Adams Šifs. "Saskaņā ar jaunu ziņojumu viņi uzlauž informāciju, kas var būt prelūdija pirms lielākas iejaukšanās vēlēšanās 2020.gadā. Un atkal šķiet, ka tas ir vērsts uz palīdzēšanu Trampam."

Demokrātu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta 18.decembrī nobalsoja par impīčmenta procesu pret Trampu saistībā ar varas ļaunprātīgu izmantošanu un šķēršļu likšanu Kongresam.

Šis lēmums izraisīja impīčmenta prāvas uzsākšanu Senātā janvārī. Republikāņiem Senātā ir vairākums, tāpēc ir maz ticams, ka Kongresa augšpalāta varētu nobalsot par ASV 45.prezidenta atcelšanu no amata.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par sava politiskā sāncenša Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā, kur Hanters strādāja kompānijā Burisma. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka GRU ir tāda naiva krievu iestāde, kuras darbību spēj atšifrēt ikviens par ASV vēlēšanām norūpējies indivīds.
Gudrinieks
G
Smieklīgi. It īpaši ja ņem vērā, ka armijas izlūkdienests ar nosaukumu GRU Krievijā nepastāv jau vairāk kā desmit gadus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits