Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Plāni noslepkavot Kadirovu tiek saistīti ar asinsatriebības tradīciju. Aizdomās turētie apgalvo, ka Kadirovs noslepkavojis divus viņu brāļus

Ietekmīgu čečenu klanu apsūdz plānos nogalināt Kadirovu

Viens no čečenu ietekmīgākajiem klaniem tiek apsūdzēts Čečenijas prezidenta Ramzana Kadirova slepkavības plānošanā, ziņo The Moscow Times.

Politiķis un ietekmīgas čečenu ģimenes loceklis Isa Jamadajevs ir apsūdzēts slepkavības plānošanā, pirmdien vēstīja Krievijas laikraksts Novaja Gazeta.

Trīs vīrieši - Azizs Alvi, Beslans Zakurajevs un Šamhans Magomedovs - 23. janvārī esot atzinušies policijai par savu lomu plānā. 

Viņi Jamadajevu apsūdzēja Kadirova slepkavības plānošanā un norādīja, ka viņš bija iecerējis atentātā izmantot granātmetējus, automātiskos šaujamieročus un sprāgstvielas.

Kā ziņots, Isa un viņa brālis Badrudins vaino Kadirovu divu viņu brāļu - bijušā armijas komandiera Sulima Jamadajeva un politiķa Ruslana Jamadajeva - nāvē. Sulims tika nogalināts 2009.gada martā Dubaijā, bet Ruslanu 2008.gada septembrī nošāva Maskavas centrā.

Saistībā ar Sulima Jamadajeva slepkavību Dubaijā tika meklēts Kadirova radinieks un Krievijas Valsts domes deputāts Adams Delimhanovs, bet vēlāk apsūdzības tika atceltas.

Daudzi uzskata, ka Jamadajevs vēlas savu brāļu nāvi atriebt vardarbīgā veidā, jo tāda tradīcija joprojām pastāv čečenu sabiedrībā.

Ziņas par mēģinājumiem noslepkavot Kadirovu parādījās 2016.gada maijā, kad vietējie mediji informēja par masveida arestiem Čečenijā.

Naktī pirms Kadirova atkārtotas ievēlēšanas Čečenijas prezidenta amatā kāds čečenu žurnālists televīzijas intervijā izjautāja Kadirovu par slepkavības mēģinājumiem. 

"Bija brīži [kad draudēja briesmas], bet drošības dienesti strādāja visu laiku un noziedznieki nespēja veikt savus plānus." 

Čečenu drošības dienests, kas izmeklēja slepkavības mēģinājumu, atklāja, ka Kadirova brāļadēla brālēns ir iedevis Kadirova telefona numuru Jamadajevu brāļiem.

Pēc tam viņu apcietināja un nopratināja policija, ziņoja Novaya Gazeta. Viņa sniegtā liecība palīdzēja čečenu specvienības darbiniekiem atrast pistoļu, granātmetēju un sprāgstvielu krātuvi Benoja ciemā, kur dzīvo Kadirova ģimene.

Isa Jamadajevs šobrīd atrodoties Dubaijā. Tagad, kad ir uzsākta krimināllieta, Dubaijas varas iestādes var oficiāli uzsākt izmeklēšanu vai arī iekļaut Jamadajevu brāļus meklēto noziedznieku sarakstā. 

Top komentāri

Par to vajag APBALVOT, nevis apsūdz
P
Vai visi labas gribas cilvēki nepriecātos, ja viena draņķa, nelieša un slepkavas-kadirova būtu virs zemes mazāk?
Alahs
A
Ta vai ta sis asinskarais sakalis, slepkava Kadirovs tika ka sakalis iznicinats...tas ir tikai laika jautajums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits