Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kremlis: Navaļnja apsūdzības par Putina vainu indēšanā ir nepamatotas

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija apsūdzības, ka aiz viņa saindēšanas ar ķīmisko ieroci Novičok stāv prezidents Vladimirs Putins, ir nepamatotas, ceturtdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Mēs uzskatām, ka šādas apsūdzības, kas adresētas Krievijas prezidentam, ir absolūti nepamatotas un nepieļaujamas," izsakoties par Navaļnija interviju vācu žurnālam Der Spiegel, sacīja Putina oficiālais pārstāvis.

Žurnālisti arī lūdza Peskovu komentēt Krievijas parlamenta apakšnama spīkera Vjačeslava Volodina pieņēmumus, kas Navaļnijs strādā ar ārvalstu izlūkdienestiem.

"Drīzāk ir tā, ka nevis pacients strādā ar Rietumu specdienestiem, bet Rietumu specdienesti strādā ar viņu. Tā būs korektāk," skaidroja Peskovs.

"Tiešām, ir tāda informācija. Es pat varu pateikt konkrēti - ar viņu šajās dienās strādā ASV Centrālā izlūkošanas dienesta speciālisti," viņš piebilda.

Navaļnijs intervijā, kas ceturtdien publicēta vācu žurnāla Der Spiegel tīmekļa vietnē, pauda pārliecību, ka aiz viņa saindēšanas ar ķīmisko ieroci Novičok stāv Putins.

"Es apgalvoju, ka aiz nozieguma stāv Putins, un man nav nevienas citas notikušā versijas," intervijā sacīja Navaļnijs.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Navaļnijs sarunā ar Der Spiegel atkārtoti paziņoja, ka plāno atgriezties Krievijā uz uzsvēra: "Man uzdevums tagad ir palikt bezbailīgam. Es nebaidos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits