Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievijā nākamgad būs 118 brīvdienas

Krievija droši var pretendēt uz brīvdienu zemes titulu, jo nākamgad valstī būs 118 brīvdienas, tostarp 15 svētku dienas. Tā kā daudzi atzīmējamie datumi 2012. gadā būs nedēļas nogalēs, brīvdienas dāsni pagarinātas uz darbdienu rēķina, un strādāt Krievijas tautai nāksies tikai 248 dienas. Atpūtas kārotājiem gads izklausās pēc īstas medusmaizes, jo, rēķinot pēc dienu skaita gadā, katra trešā diena - brīvdiena.

Atpūtas dienu saraksts publicēts neierasti ātri. Agrāk brīvdienu pārnesi regulēja federālā likumdošana, taču pēc tiesību nodošanas valdībai process kļuvis vieglāk īstenojams. Daudzi nebeidz slavēt ne vien darbinieku, bet arī darba devēju ieguvumus, jo iespējams laikus plānot gada norises, raksta Rossijskaja gazeta.

Kritiķi aizrādījuši, ka ekonomisko nebūšanu laikā valsts nevar atļauties tik daudz priecāties, jo cietīs darba ienesīgums. Tomēr brīvdienu skaita samazināšanu uzskata par riskantu, jo tā varētu izsaukt tautas nemierus, ziņo NEWSru.com.

Krievijā ir vairāk svētku dienu nekā lielākajā daļā citu attīstīto valstu, tādēļ ārzemju masu medijos tā ne reizi vien nodēvēta par brīvdienu zemi. Pēc UNESCO apkopotajiem datiem, pasaules valstīs gadā vidēji ir 12,2 svētku dienas, bet Eiropas valstīs šis skaitlis variē no 10 līdz 12. Tomēr Krievijas nākamā gada 15 svētku dienas nav nekas uz vairāku Āzijas valstu fona, no kurām īpaši var izcelt Indiju un Japānu, kurās nākamgad līksmoties paredzēts attiecīgi 27 un 18 gada dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits