Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievija uzaicina Francijas karavīrus uz 9.maija parādi Maskavā

Krievija uzaicinājusi Francijas karavīrus 9.maijā piedalīties militārajā parādē Maskavā par godu 75.gadskārtai kopš Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā.

Krievijas bruņoto spēku štāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs, tiekoties ar Francijas kolēģi, sacīja, ka Francijas karavīri ir uzaicināti soļot kopā ar Krievijas karavīriem militārajā parādē Maskavas Sarkanajā laukumā.

Gaidāms, ka šo pasākumu apmeklēs arī Francijas prezidents Emanuels Makrons, un interesi izrādījis arī ASV prezidents Donalds Tramps.

Makrons ir centies veidot dialogu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, arī jautājumos, kas ir ļoti strīdīgi un radījuši citu valstu līderi neizpratni.

"Mēs dziļi cienām Francijas karavīru piemiņu, kuri kopā ar Sarkano Armiju cīnījās pret kopīgu ienaidnieku, un būsim priecīgi redzēt Francijas kontingentu Uzvaras parādes dalībnieku vidū," Francijas ģenerālim Fransuā Lekontram sacīja Gerasimovs.

Viņš norādīja, ka "tiešs un atklāts" dialogs ar Franciju ir nozīmīgs, sevišķi pirms atceres pasākumiem.

Tiekoties ar Lekontru, Gerasimovs arī sacīja, ka Maskava ir nobažījusies par NATO pieaugošo militāro klātbūtni pie Krievijas robežām, tostarp gaidāmajām NATO mācībām.

"Nopietnas bažas rada daudzi jautājumi," sacīja Gerasimovs, piebilstot, ka NATO mācībās tikšot izmantots scenārijs, kas vērsts pret Krieviju, un tiks izmēģinātas "uzbrukuma operācijas".

Iztrūkstot dialogam, šādiem pasākumiem ir "acīmredzami provokatīvs raksturs", viņš piebilda.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas ziņoto, Lekontrs no savas puses norādījis, ka viņa Maskavas vizītes mērķis ir panākt abpusēju sapratni, kad runa ir par krīzes situāciju novērtēšanu.

ASV vadītajos NATO manevros "Defender Europe 2020" plāno piedalīties aptuveni 37 000 karavīru no 18 valstīm. Mācības norisināsies maijā un jūnijā, galvenokārt Vācijā, Polijā un Baltijas valstīs.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ir uzsvēris, ka šie manevri nav vērsti pret Krieviju.

Top komentāri

reptilis
r
Viegli ir nopirkt plikadīdīgus Eiropas politiķus un ierēdņus:)))...,kā teica Maķedonijas Filips - ar zeltu apkrauts ēzelītis atver visu pilsētu vārtus!
Irlielāmērāticams
I
ka šī parāde būs īpaša ar to, ka tajā vēl varēs redzēt dažus dzīvus kara veterānus. Bet kopumā publikas attieksme ir tāda, ka rodas aizdomas, vai tikai viņi nenožēlo Nacisma sagrāvi...?
KKK
K
Ja Francija piekritīs, tad viņa būs nospēlējusi "noderīgā idiota " lomu. Pēc tam Krievija 3 baltijas valstīm bāzīs acīs nacisma atdzimšanu un minēs Francijas pozitīvo piemēru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits