Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas Izmeklēšanas komiteja: Teroraktā koncertzālē Maskavā nogalināti 115 cilvēki

Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", ir pieaudzis līdz 115 cilvēkiem, sestdienas paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

"Teroristu uzbrukuma vietā koncertzālē "Krokus Siti Holl", neatliekamās palīdzības dienestiem veicot gruvešu attīrīšanu, tika atrasti vēl vairāk bojāgājušo līķu. Tādējādi bojāgājušo skaits šobrīd ir 115 cilvēki," lasāms komitejas kanālā platformā "Telegram".

"Meklēšanas darbi turpinās," tajā piebilsts.

Komitejas paziņojumā pieļauts, ka upuru skaits turpinās pieaugt. Iepriekš tika ziņots par vairāk nekā 90 nogalinātajiem.

Sestdienas rītā izplatītajā paziņojumā komiteja norādīja, ka sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka "nāves cēloņi bija šautas brūces un saindēšanās ar degšanas produktiem".

"Tāpat tika noskaidrots, ka teroristi ar viegli uzliesmojošu šķidrumu aizdedzināja koncertzāles telpas, kurās atradās skatītāji, tostarp ievainotie," teikts paziņojumā.

Krievijas plašsaziņas līdzekļos izskanējis, ka ievainoto skaits tuvojas 200.

Izmeklēšanas komiteja "Telegram" arī informēja, ka izmeklētāji sākuši nopratināt Brjanskas apgabalā aizdomās par terorakta "Krokus Siti Holl" aizturētos.

"Specdienesti Brjanskas apgabalā, netālu no Ukrainas robežas, aizturēja četrus aizdomās turamos no tiem, kuri veica teroraktu koncertzālē "Krokus Siti Holl". Izmeklēšanas komitejas izmeklētāji sāka ar viņiem strādāt," teikts ziņojumā.

Izmeklēšanas komiteja izmeklē krimināllietu par teroraktu atbilstoši Krievijas Kriminālkodeksa 205.pantam.

Sestdien Kremļa preses dienests ziņoja, ka Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) direktors Aleksandrs Bortņikovs ziņojis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par 11 cilvēku, tostarp visu četru teroraktā tieši iesaistīto teroristu, aizturēšanu.

Jau vēstīts, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". "Islāma valsts" kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". "Islāma valsts" paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits