Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievijas patriarhs Kirils: Valsts un baznīcas ciešā saistība ir mīts

Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils svētdien intervijā televīzijai atzina, ka valsts varas un baznīcas ciešā saistība ir "mīts", kas radīts ar mērķi kaitēt baznīcai.

"Tas ir mīts. Mīts, kas radīts ar nolūku" likt domāt, ka," izmantojot šo slepeno saistību, baznīca cenšas kontrolēt jūsu apziņu, jūsu gribu," sacīja garīdznieks. "Kādēļ gan fakts, ka prezidents vai premjerministrs reizi vai divas gadā lūdzas kopā ar patriarhu, liek secināt, ka pastāv šāda saistība?" "Un kādēļ mums būtu jāliedz ticīgajiem tiesības lūgties, arī kopā ar savu patriarhu?" vaicāja Kirils.

Jau ziņots, ka jautājums par baznīcas un valsts varas ciešo saistību Krievijā jo īpaši aktualizējies pēc skandalozās pankgrupas Pussy Riot sarīkotās akcijas baznīcā, kurā aktīvistes protestēja pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Krievijas Pareizticīgās baznīcas izrādīto atbalstu Putinam.

Šā gada 21.februārī piecas Pussy Riot dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!". Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki. No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" videoklips.

Maskavas tiesa pagājušajā mēnesī piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits