Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas valdošā partija atbalstīs Putina tiesības vēlreiz kandidēt uz prezidenta amatu

Krievijas valdošā partija Vienotā Krievija otrdien paziņojusi, ka atbalstīs konstitūcijas grozījumus, kas ļautu prezidentam Vladimiram Putinam vēlreiz pretendēt uz jaunu pilnvaru termiņu, lai gan pašreiz spēkā esošās normas viņam to liedz, vēsta aģentūra RIA Novosti.

Saskaņā ar spēkā esošo konstitūciju 2024.gadā, kad beigsies jau ceturtais pilnvaru termiņš, kuru Putins aizvadījis valsts galvas krēslā, viņam vairs nebūs tiesību vēlreiz kandidēt uz šo amatu.

Taču Valentīna Tereškova, viena no parlamenta deputātēm, kas pārstāv Vienoto Krieviju, ierosinājusi konstitūcijas grozījumus, kas pēc pamatlikuma maiņas, ko iecerējis Kremlis, paredz dzēst līdzšinējos Putina pilnvaru termiņus un sākt to uzskaiti no jauna.

Savukārt Vienotās Krievijas frakcijas vadītājs Sergejs Ņeverovs pavēstījis, ka partija šādu ierosinājumu atbalstīs un ka jau otrdien tas varētu tikt apspriests Valsts domē.

Pēc šī ierosinājuma izteikšanas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins izsludināja parlamenta sēdes pārtraukumu, lai šo priekšlikumu apspriestu ar pašu Putinu un frakciju vadītājiem.

Otrdien Krievijas valsts domē notiek debates par Kremļa ierosināto plašo konstitūcijas grozījumu apstiprināšanu otrajā lasījumā, un Tereškovas ierosinājums daudziem deputātiem bija pārsteigums.

Top komentāri

Nu jā, vecā mauka Valentīna!
N
Tā jau pašu nelabo no kosmosa izmelos laukā! Bet citādi, valdošai partijai būs jāpieņem lēmums, ka Putlers līdz tam nosprāgt NEDRĪKST. Adekvāti lēmumi bija gan par Ļēļiņ-stāļiņ, tikai gan - ko tas deva?
Itamars Toledano
Vēl tikai atliek pieņemt lēmumu, ka Pūķinam arī dzīve NO JAUNA jāsāk. Proti, no zīdaiņa autiņiem. Tereškovai, kā jau kosmonautei, tādu iespēju ir DO HREŅJA (latviski - līdz mārrutkiem).
Latvju puika
L
krievi - dzimtcilvēki !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits