Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lavrovs Kerijam: Krievija neatteiksies no Krimas aneksijas

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien sarunā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju paziņojis, ka lēmums par Krimas aneksiju netiks pārskatīts.

"Lavrovs uzsvēra, ka lēmums par Krimas atkalapvienošanos ar Krieviju, kas atspoguļo tās iedzīvotāju absolūtā vairākuma gribas izpausmi, netiks pārskatīts un to vajadzētu cienīt," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Putins parakstīja "līgumu" par Krimas aneksiju, ko parlamenta apakšpalāta ceturtdien jau ratificējusi.

Svētdien Krievijas okupētajā Krimā notika "referendums" par pievienošanos Krievijai. Atbilstoši pussalas promaskaviskās marionešu valdības liecībām vairums balsotāju "atbalstījuši" šī Ukrainas reģiona iekļaušanu Krievijā. Starptautiskā sabiedrība referendumu un tā rezultātus uzskata par neleģitīmiem.

Krievijas armijas uzbrukumā Ukrainas armijas objektam Simferopolē otrdien viens Ukrainas karavīrs tika nogalināts. Ukrainas un Krievijas konfliktā tas ir pirmais bojāgājušais.

Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Kļimenko ceturtdien paziņoja - ir pazīmes, kas liecina, ka Krievija gatavojas plaša mēroga uzbrukumam Ukrainas austrumos un dienvidos.

Maskavas rīcība izsaukusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, Eiropas Savienība (ES), kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits