Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Maskava: "Labības darījuma" koordinācijas centrs Stambulā tiek izformēts

Krievija otrdien paziņojusi Turcijai, ka līdz ar Maskavas izstāšanos no Melnās jūras "labības darījuma" tiek izformēts šīs starptautiskās iniciatīvas koordinācijas centrs Stambulā un atsauktas drošības garantijas tirdzniecības kuģiem Melnajā jūrā.

"Vienošanos īstenošana tiek apturēta," pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova sarunas ar Turcijas ārlietu ministru Hakanu Fidanu paziņojumā apliecināja Krievijas Ārlietu ministrija.

Maskavas izstāšanās no vienošanās "praktiskā ziņā nozīmē garantiju atsaukšanu kuģošanas drošībai un pagaidu bīstamā rajona režīma atjaunošanu Melnās jūras ziemeļrietumu akvatorijā, jūras humānā koridora likvidēšanu vienošanās zonā un Kopīgā koordinācijas centra izformēšanu Stambulā", teikts ministrijas paziņojumā.

Ukraina un Krievija ar Turcijas starpniecību pagājušā gada 22.jūlijā parakstīja vienošanos ar ANO par Ukrainas lauksaimniecības preču eksporta atsākšanu Melnajā jūrā, kas tika pārtraukts, Krievijai 24.februārī sākot atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Vienošanās ir ļāvusi Ukrainai nosūtīt vairāk nekā 32 miljonus tonnu graudu garām Krievijas karakuģiem Melnajā jūrā. Liela daļa no šiem graudiem nonākusi attīstības valstīs Āfrikā, Tuvajos Austrumos un citur. Ja eksports atkal tiktu bloķēts, pārtikas cenas varētu pieaugt vēl vairāk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits