Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Maskavā policija ierodas pie Navaļnija piemiņas akciju dalībniekiem

Maskavā policija ieradusies mājās pie trim cilvēkiem, kuri nolika ziedus cietumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija piemiņai, un tos īslaicīgi aizturēja, ziņo nevalstiskā organizācija OVD-Info, kas nodarbojas ar politisko represiju uzskaiti.

Policija aizturēja Maskavas iedzīvotāju Mihailu Gradovu, kurš 17.februārī nolika ziedus pie "Sēru sienas" Navaļnija piemiņai.

Gradovs 17.februārī tika aizturēts pie memoriāla, taču tika atbrīvots ar brīdinājumu. 23.februārī pie viņa mājās ieradās policisti un izteica viņam vēl vienu brīdinājumu, bet 27.februāra rītā Gradovs tika aizturēts un nogādāts policijā. Viņš stāsta, ka policijā sastādīts protokols saistībā ar ziedu nolikšanu, bet neatklāja, uz kādu likuma pantu policija pamatojusies.

Policija aizturēja arī Maskavas iedzīvotāju Artjomu Guseļnikovu. Arī viņš 17.februārī nolika ziedus Navaļnija piemiņai pie viena no pieminekļiem un tika aizturēts, bet ar brīdinājumu atbrīvots. Atkārtotās aizturēšanas iemesls viņam netika paziņots, "OVD-Info" pastāstīja Guseļnikovs.

26.februāra vakarā policisti ieradās mājās arī pie Krievijas Libertāriešu partijas biedra Vladislava Mazura. Partija paziņoja, ka Mazuram tika parādīts videonovērošanas ieraksts, kurā redzams politieslodzīto piemiņas memoriāls. Policija viņu aizturēja un nogādā iecirknī, kur sastādīja protokolu par mītiņu dalības noteikumu pārkāpšanu. Pēc tam viņš tika atbrīvots.

Arī Mazurs 17.februārī tika aizturēts pie "Sēru sienas" un viņam tika izteikts brīdinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits