Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Medijs: Navaļnija mirstīgās atliekas atrodas slimnīcā Salehardā

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija mirstīgās atliekas atrodas apgabala slimnīcā Salehardā, kas atrodas uz Ziemeļu polārā loka, svētdien ziņoja izdevums Novaja Gazeta. Eiropa.

Izdevums ziņoja, ka līdz sestdienai Navaļnijam autopsija vēl nebija veikta.

Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū. Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris. Varasiestādes neatklāj, kur atrodas Navaļnija mirstīgās atliekas, un neatdod tās tuviniekiem.

Krievijas varasiestādes apgalvo, ka Navaļnijs sabrucis sportisko aktivitāšu laikā, un viņu atdzīvināt nav izdevies. Cilvēktiesību aktīvisti uzskata, ka Navaļnijs tika nogalināts, un viņa nāve izraisījusi sašutumu Rietumos.

Krievijas mediju organizācija "OVD-Info" šodien ziņoja, ka vairāk nekā 12 000 cilvēku parakstījuši organizācijas ierosināto lūgumu izmeklēšanas komisijai atdot Navaļnija mirstīgās atliekas tuviniekiem.

"Novaja Gazeta. Eiropa" ziņoja, ka pēc Navaļnija pēkšņās nāves piektdien viņa mirstīgās atliekas pārvestas no cietuma uz Labitnangi, kas atrodas 36 kilometrus no soda izciešanas kolonijas, bet vēlāk piektdien mirstīgās atliekas pārvests uz apgabala slimnīcu Salehardā.

"Parasti cietumā mirušu cilvēku līķus nogādā tieši uz Tiesu medicīnas biroju Glazkovas ielā, bet šajā gadījumā kaut kādu iemeslu dēļ tas tika nogādāts klīniskajā slimnīcā," stāstīja Salehardas ātrās palīdzības dienesta feldšeris.

"Viņi aizveda viņu uz morgu, ieveda iekšā un durvju priekšā norīkoja divus policistus," stāstīja feldšeris, šo situāciju raksturojot kā aizdomīgu. "Protams, visi gribēja zināt, kas noticis, kāpēc visa šī slepenība un vai viņi cenšas noslēpt kaut ko nopietnu," viņš piebilda.

Drīz vien noskaidrojās, ka atvestas Navaļnija mirstīgās atliekas un ka viņa nāve "nav krimināla rakstura". Parasti Krievijas varasiestādes šo terminu lieto, lai norādītu, ka nav izmantoti šaujamieroči. Pēc tam izplatījās informācija, ka slimnīcas patologiem ir aizliegts veikt sekciju, piebilda avots.

Feldšeris stāstīja, ka par tālāko situācijas attīstību nav skaidrības, bet sekcija netika veikta. Iespējams, saņemts rīkojums no Maskavas gaidīt speciālistu ierašanos no galvaspilsētas, vai arī vietējie ārsti atteikušies veikt sekciju, baidoties no iespējamās atbildības vai nepatikšanām ar varasiestādēm.

Avots arī sacīja, ka uz mirušā Navaļnija ķermeņa bijuši zilumi. "Novaja Gazeta. Eiropa" norāda, ka avots pats Navaļnija mirstīgās atliekas nav redzējis, bet šo informāciju ieguvis no kolēģa. Feldšeris uzskata, ka zilumi varētu būt izveidojušies mēģinājumos Navaļniju atdzīvināt.

"Viņi mēģināja viņu reanimēt, un viņš, iespējams, nomira no sirdsdarbības apstāšanās," sacīja feldšeris. "Bet neviens neko nesaka par to, kāpēc viņam apstājās sirdsdarbība," viņš piebilda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits