Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
"ASV istablišments ir pārspējis Trampu viltībā," rakstīts Medvedeva Facebook kontā

Medvedevs nonievā Trampu un jaunās sankcijas nodēvē par tirdzniecības karu

Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs asi kritizējis ASV prezidenta Donalda Trampa parakstīto jauno sankciju paketi, kas vērsta pret Irānu, Ziemeļkoreju un Krieviju, to nodēvējot par pilna mēroga tirdzniecības karu pret Maskavu. Vienlaikus Medvedevs arī nonievājis Trampu, norādot, ka sankciju apstiprināšana ar parakstu liecinot par Trampa politisko impotenci un to, ka Kongress prezidentu faktiski pazemojis, vēsta BBC.

Savu viedokli Medvedevs izteicis sociālajā tīklā Facebook, norādot, ka jaunās sankcijas pret Krieviju "pieliek punktu cerībām uzlabot attiecības ar jauno ASV administrāciju".

Tāpat Medvedevs ierakstā Facebook paudis, ka ar šo soli Trampa administrācija faktiski nodemonstrējusi pilnīgu nespēju un nodevusi izpildvaru Kongresa rokās "vispazemojošākajā veidā", kas pilnībā mainījis spēka balansu ASV politiskajās aprindās.

"ASV istablišments ir pārspējis Trampu viltībā, prezidents par jaunajām sankcijām nav priecīgs, bet viņam nebija citas izvēles, kā vien parakstīt sankciju paketi. Jauno sankciju noteikšana primāri ir vēl viens veids, lai mazinātu Trampa ietekmi. Būs arī tālāki soļi, kuru mērķis ir Trampa "nomešana" no amata. No personas, kas nav sistēmas spēlētājs, jāatbrīvojas. Tikmēr ASV biznesa sabiedrības intereses tiek ignorētas, politiku nostādot augstāk par pragmatisku pieeju," spriedelēts Medvedeva kontā publiskotajā ierakstā.

Medvedevs iezīmējis drūmu ainu ASV un Krievijas attiecībās tuvākajās desmitgadēs, rakstot, ka "sankciju režīms būs spēkā vairākus desmitus gadu, ja vien nenotiks brīnums", piebilstot, ka šīs sankcijas "nevar atcelt bez Kongresa piekrišanas, tāpēc attiecības ASV un Krievijas starpā būs ārkārtīgi saspringtas, neskatoties uz to, kurš ir prezidents vai kāds spēku sadalījums ir Kongresā".

Jāatgādina, ka Tramps, ar parakstu apstiprinot sankcijas pret Krieviju, tās tik tiešām kritizēja un nosauca likumprojektu par nepilnīgu, kurš tostarp iekļauj "antikonstitucionālus regulējumus".

"Ir pārsteidzīgi apstiprināt šo sankciju paketi, Kongress tajā iekļāvis vairākus klaji antikonstitucionālus regulējumus," oficiālajā paziņojumā pēc sankciju likumprojekta parakstīšanas paudis Tramps. "Esmu radījis patiesi dižu uzņēmumu, kas ir miljardiem dolāru vērts. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tiku ievēlēts. Kā prezidents es spēju panākt daudz labākas vienošanās ar citām valstīm, nekā to spēj Kongress," kritiku likumdevēja virzienā raidīja prezidents, bet piebilda, ka sankciju likumprojektu parakstījis "nacionālās vienotības vārdā".

Kremlis jau ir spēris atbildes soļus vēl pirms sankciju stāšanās spēkā. Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojums paredz, ka amerikāņiem līdz 1. septembrim vēstniecībā Maskavā un konsulātos Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā un Vladivostokā strādājošo skaits jāsamazina par 755. Tādējādi ASV diplomātisko pārstāvniecību Krievijā kopējais darbinieku skaits sasniegšot 455, kas ir tikpat, cik Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Savienotajās Valstīs.

Top komentāri

hmmm
h
1. Izipildvarai tieši ir JĀIZPILDA likums, nevis tas "jātorpedē". 2. Krievijā sen nav likumdošanas vara - ir parlaments (abas palātas) balso par visu ko nosūta Kremļa administrācija. 3. Cita starpā, lēmumu pievienot (okupēt) Krimu pieņēma VIENS cilvēks, pārējie kā lupatas piebalsoja - da da, naš naš!
zvirbulēns
z
Za to Krim naš! :) Var ierēkt, Pūķina kliķe beidzot ierīs tā pavairāk, un nav aiz kalniem laiki, kad KF pazudīs no pasaules kartes. Pūķinu, Medveģevu, kaudzi citu fašistu pakārs, ja kas!
Mukabuks
M
Kārtējo reizi grib savu kārtību iedibināt svešā baznīcā. Vienīgi tā kārtība ir pareiza, kas pieņemami tikai pašiem "kristāldzidrajiem".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits