Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

NATO vīlusies par Krievijas atteikšanos no līguma par konvencionālo bruņojumu Eiropā

NATO pauž vilšanos par Krievijas lēmumu apturēt dalību Līgumā par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā, trešdien vakarā ziņoja Latvijas Radio.

Tā būtu bijusi iespēja valstu pārstāvjiem sēsties pie sarunu galda, lai runātu par ieroču samazināšanu un kontroli, atzinis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs esam sarūgtināti par Krievijas lēmumu apturēt savu dalību Līgumā par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā konsultatīvajā grupā. Mēs joprojām atbalstām visus pūliņus īstenot ieroču kontroli, un tieši šī konsultatīvā grupa regulāri tiekas, lai diskutētu par to, kā līgums tiek īstenots dzīvē. Krievija jau 2007.gadā vienpusēji paziņoja, ka līgumu nepildīs,” pauda NATO vadītājs.

Tikmēr arvien ir maz precīzu ziņu, kas tieši notiek ar Krievijas atbalstītajiem bruņotajiem spēkiem Ukrainas teritorijā, vēstīja Latvijas Radio. NATO ģenerālsekretārs neizslēdz, ka notiek pārgrupēšanās jaunām kaujām. To, ka klusums ir mānīgs, atzina arī NATO spēku virspavēlnieks Eiropā, ASV ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Esam novērojuši smago ieroču un karaspēka kustību pie kontaktlīnijsa, tomēr mēs patlaban nevaram saprast, kur tie dodas," atzinis Brīdlovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits