Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (19:41) - Lavrovs: Starp Krieviju un Rietumiem saglabājas viedokļu atšķirības par situāciju Ukrainā

Starp Krieviju un Rietumiem saglabājas viedokļu atšķirības par situāciju Ukrainā, piektdien pēc sarunām Londonā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Attiecībā uz praktiskiem pasākumiem, kurus varētu veikt ārvalstis, mums nav kopīga redzējuma uz situāciju, viedokļu dažādība saglabājas, taču saruna neapšaubāmi bija derīga," sacīja Lavrovs.

Runājot par Krimā iecerēto referendumu par pievienošanos Krievijai, Lavrovs sacīja, ka "tautu pašnoteikšanās tiesības neviens nav atcēlis. Tas ir ierakstīts ANO statūtos".

"Mēs apstiprinājām mūsu nostāju, kuru izklāstījis prezidents, ka cienīsim Krimas tautas gribas izpausmi 16.martā gaidāmajā referendumā," paziņoja Lavrovs.

Viņš arī piebilda, ka Krievijai nav un nevar būt nekādu plānu iebrukumam Ukrainas dienvidaustrumos.

Savukārt Kerijs piektdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nepieņems nekādus lēmumus attiecībā uz Ukrainu līdz svētdien Krimā paredzētā referenduma beigām.

Kerijs pēc sešas stundas ilgām sarunām Londonā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pavēstīja, ka Lavrovs "licis skaidri saprast, ka prezidents Putins nav gatavs pieņemt jebkādu lēmumu attiecībā uz Ukrainu līdz svētdienas referenduma noslēgumam".

Viņš sacīja, ka sarunu gaitā izvirzījis daudzas konstruktīvas idejas, taču Lavrovs tās visas noraidījis.

Ja Maskava atzīs Krimas referendumu par pievienošanos Krievijai, tad tā būs Ukrainas reģiona "aneksija pa sētas durvīm", paziņoja Kerijs, piebilstot, ja Krievija neatradīs ceļu, kā izmainīt savu politiku attiecībā pret Ukrainu, tad tam būs sekas. 

Kā jau ziņots, svētdien Krimā notiks referendums par pievienošanos Krievijai, kas kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo pussalu.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

Pievienota 6. līdz 9.rindkopa ar ASV valsts sekretāra Džona Kerija teikto

Top komentāri

8888
8
Krievija ir veidojums kurš apdraud visas cilvēces attīstību.
haha
h
Krievija uz Ukrainas zemes grib aizstāvēt krievus no labējiem ekstrēmistiem, kuri tur saradušies no Krievijas un un darbojas Krievijas karogu aizsegā. Tādu cinisku blefošanu var atļauties tikai valsts, kurai tas, ko domā citi, ir pie vienas vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits