Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc incidenta vienā no Maskavas tirgiem, Krievijā izvērsta plaša tirgu dekriminalizēšanas operācija

Krievijā jau nedēļu izvērsta vērienīga policijas operācija cīņai ar nelegālo imigrāciju un situācijas šīs valsts tirgos dekriminalizēšanai, vēsta plašsaziņas līdzekļi. Operācijas ietvaros kā Maskavā un Piemaskavā, tā visas valsts teritorijā aizturēti tūkstošiem nelegālo imigrantu, likvidējot pat īstas imigrantu pilsētas, atklāts arī simtiem dažādas smaguma pakāpes noziegumu un likumpārkāpumu.

Operācijā sākās pēc tam, kad Krievijā plašu rezonansi izraisīja 27. jūlija notikumi Maskavas Matvejevas tirgū, kur divi kriminālpolicijas darbinieki ieradās apcietināt par nepilngadīgas meitenes izvarošanu aizdomās turēto 18 gadus veco iebraucēju no Dagestānas Muhamedu Magometovu. Tirgū strādājošie apcietinātā tuvinieki un draugi uzbruka policistiem, cenšoties atbrīvot M. Magometovu, un viens no viņiem ar rokā paslēptu kasteti negaidot iesita policistam, nodarot viņam smagu galvas traumu.

Internetā nonākušajā notikuma videoierakstā tāpat redzams, kā tirgus patruļdienesta policisti vienaldzīgi vēro notiekošo, cenšoties neiejaukties, un nesniedz palīdzību kriminālpolicistiem.

Incidents izsauca Krievijas prezidenta Vladimira Putina sašutumu, kurš pēc apspriedes ar valsts spēka struktūru vadītājiem paziņoja, ka varai jāsper izlēmīgi soļi situācijas lielajās tirdzniecības vietās dekriminalizēšanai, jo esošais stāvoklis rada būtisku kaitējumu ekonomikai. Krievijas prezidents arī asi kritizēja policijas Iekšējās drošības dienestu par nepietiekamu cīņu pret korupciju policijā, paziņojot, ka „konkrētajā gadījumā patruļdienesta policisti atstrādāja no tirgoņiem saņemtos trīsdesmit sudraba grašus”.

Šobrīd apcietinātas ne tikai visas Matvejevas tirgū kriminālpolicistiem uzbrukušās personas, bet arī vietējā patruļdienesta vadība, kuru tur aizdomās par „jumta” nodrošināšanu tirgotājiem, kā arī kolēģiem palīdzību nesniegušie patruļdienesta policisti, kurus apsūdz noziedzīgā nolaidībā, kas novedusi pie smagām sekām, par ko draud vismaz piecus gadus ilgs cietumsods. Tāpat no ieņemamajiem amatiem atbrīvota virkne augsta ranga Maskavas policijas amatpersonu, pret daudzām no kurām jau sāktas izmeklēšanas par korupciju un "dienesta interešu nodevību".

Savukārt vīrietim, kurš nodarīja miesas bojājumus kriminālpolicijas virsniekam, atbilstoši Krievijas likumdošanai var tikt piespriests pat mūža ieslodzījums, un Krievijas prese uzskata, ka, ņemot vērā rezonansi sabiedrībā, šāds iznākums ir ļoti ticams. Tikmēr operācijas laikā apcietinātie nelegālie imigranti tiks izraidīti uz viņu mītnes zemēm. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits