Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Prigožins: Vagner apsolīta kaujasdarbību turpināšanai Bahmutā nepieciešamā munīcija

Krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins, kas piektdien draudēja atvilkt savus kaujiniekus no Bahmutas, svētdien paziņojis, ka saņēmis "kaujas rīkojumu", kurā Krievijas Aizsardzības ministrija apsolījusi tik daudz munīcijas, "cik nepieciešams kaujasdarbības turpināšanai".

Prigožina preses dienesta izplatītajā paziņojumā algotņu bandas vadonis izteicies, ka tā esot pirmā reize, kad viņš saņēmis "kaujas rīkojumu".

Viņš arī paziņojis, ka ministrija apsolījusi nostiprināt algotņu vienības flangus, lai nepieļautu Prigožina kaujinieku aplenkšanu.

Kā apgalvo algotņu vadonis, viņa bandai atļauts Bahmutā rīkoties tā, kā tā uzskata par nepieciešamu, un ka visus lēmumus, kas saistīti ar "Vagner" kaujas darbībām un attiecībām ar Aizsardzības ministriju turpmāk pieņemšot ģenerālis Sergejs Surovikins, kurš, kā iztecies Prigožins, esot vienīgais starp krievu ģenerāļiem, "kas māk karot".

Piektdien publiskotajā videoierakstā manāmi saniknotais Prigožins paziņoja, ka munīcijas trūkuma dēļ atvelk savus kaujiniekus no Bahmutas, par kuras ieņemšanu viņa formējumi cīnījušies jau mēnešiem ilgi.

Vēl sestdien tika ziņots, ka "Vagner" pozīcijas Bahmutā, sākot no trešdienas, pārņemšot Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova formējumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits