Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prigožins: Vagner drīzumā var beigt savu pastāvēšanu

Krievu algotņu bandas Vagner dibinātājs Jevgēņijs Progožins, kura vadītie kaujinieki jau mēnešiem ilgi Ukrainas austrumos cenšas ieņemt Bahmutu, izteicies, ka Vagner drīzumā var beigt savu pastāvēšanu.

"Šobrīd esam nonākuši līdz tam, ka "Vagner" beidzas un pēc kāda neilga laika "Vagner" beigs pastāvēt," piektdienas vakarā sociālajos tīklos izplatītajā intervijā krievu propagandistam Semjonam Pegovam atzinis Prigožins.

No publicētā videoieraksta noprotams, ka vadonis savas algotņu bandas pastāvēšanas galu saista ar to, ka Krievijas Aizsardzības ministrija joprojām nepiegādā viņa kaujiniekiem munīciju.

Savukārt sestdien publicētajos intervijas fragmentos Prigožins piedraudējis, ka lielo zaudējumu dēļ izvedīs savus algotņus no Bahmutas.

"Katru dienu mums ir kaudzes ar tūkstošiem līķu, kurus mēs ievietojam zārkos un sūtām uz mājām," saka "Vagner" vadonis.

Viņš apgalvo, ka artilērijas munīcijas trūkuma dēļ zaudējumi ir pieckārt lielāki, nekā nepieciešams.

Prigožins paziņojis, ka aizrakstījis aizsardzības ministram Sergejam Šoigu, pieprasot munīcijas piegādi, cik drīz vien iespējams.

"Ja munīcijas deficīts netiks novērsts, mēs būsim spiesti, lai vēlāk nebēgtu kā gļēvas žurkas, vai nu atkāpties vai mirt," paziņojis algotņu bandas vadonis, brīdinot, ka viņa kaujinieku atvilkšana novedīs pie frontes sabrukuma.

Prigožins paudis arī viedokli, ka Ukraina ir gatava ilgi gaidītajam pretuzbrukumam, kas, pēc viņa domām, sāksies līdz 15.maijam.

Progožins jau vairākkārt žēlojies par "lādiņu badu" un apsūdz atsevišķus Krievijas karaspēka komandierus "valsts interešu nodevībā".

Kad īsti viņš sniedzis interviju Pegovam, nav zināms.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits