Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

"Putina šefpavāru" sūdz tiesā ar pārtiku saindējušos bērnu vecāki

Maskavas bērnudārzu audzēkņu vecāki vērsušies tiesā pret ēdināšanas pakalpojumu uzņēmumu Concord, kas ir saistīta ar Jevgeņiju Prigožinu - oligarhu, kuru dēvē par Krievijas prezidenta Vladimira Putina "šefpavāru". Bērnu vecāki ir sašutuši un uzskata, ka tieši Prigožina uzņēmuma piegādātā pārtika novedusi pie vairāk nekā 100 bērnu saindēšanās, vēsta The Moscow Times.

Jāatgādina, ka Prigožina vārds tiek saistīts gan ar Sanktpēterburgā bāzētajām tā dēvēto interneta troļļu fermām, kas nodarbojas ar masveida dezinformācijas kampaņām Kremļa interesēs, gan ar bruņotajos konfliktos Ukrainā un Sīrijā iesaistīto algotņu kompāniju Vagner.

Varasiestādes apstiprinājušas, ka pērn decembrī Maskavas dienvidaustrumu rajonu bērnudārzos konstatēti aptuveni 130 gadījumi, kad audzēkņi saindējušies ar pārtiku.

Saindēšanās skarto bērnu vecāki apvienojās, lai kopīgi iesniegtu prasību tiesā un sauktu Concord pie atbildības, savukārt Krievijas pretkorupcijas aktīvisti atklājuši, ka šis ēdināšanas uzņēmums ir saistīts ar Prigožinu.

Juriste Ļubova Soboļa, kura ir viena no vislabāk pazīstamajām personām opozicionāra Alekseja Navaļnija domubiedru grupā un pētīja pērn decembrī notikušos saindēšanās gadījumus, apstiprināja, ka prasība tiesā pieņemta. 

Pirmās tiesas sēdes ieplānotas no 25. marta.

Bērnu saindēšanās skandāls Prigožina uzņēmumu impēriju pagaidām neko daudz nav ietekmējis - biznesa ziņu izdevums The Bell vēsta, ka ar Prigožinu saistīti uzņēmumi 2019. gadā Maskavā vien parakstījuši līgumus par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu skolām un slimnīcām vairāk nekā 130 miljonu eiro vērtībā, bet kopumā kopš 2011. gada par "Putina šefpavāru" dēvētā Prigožina uzņēmumi ar valsts sektoru - bruņotajiem spēkiem, izglītības iestādēm un slimnīcām - parakstījuši līgumus vairāku miljardu eiro vērtībā.

Pret Prigožina uzņēmumiem vērstas arī ASV sankcijas, bet palamu "Putina šefpavārs" Prigožins izpelnījies, jo viņa kompānijas nodrošinājušas ēdienus banketos ar Putina dalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits