Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ukraina aicina uz ātru rīcību, lai atturētu Krievijas iebrukumu

Ukraina pirmdien aicināja uz ātru rīcību, lai atturētu Krieviju no iebrukuma, un atzina, ka Krievijas militāra operācija varētu tikt sākt "acumirklī".

Rietumvalstis šomēnes ir cēlušas trauksmi par Krievijas militāro aktivitāti Ukrainas tuvumā, un ASV paziņoja, ka tai ir "reālas bažas" par jaunu Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežas.

"Ir labāk rīkoties tagad, nevis vēlāk," lai "atturētu Krieviju", preses konferencē ārvalstu medijiem paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Tas, ko mēs redzam, ir ļoti nopietni. Krievija ir dislocējusi lielu militāru spēku apgabalos Ukrainas valsts robežas tuvumā."

Kuleba sacīja, ka Krievija ir koncentrējusi 115 000 karavīru ap Ukrainu, anektētajā Krimas pussalā un divos Ukrainas austrumu apgabalos, kurus okupējuši prokrieviskie separātisti. 

Viņš piebilda, ka ir dislocēti arī tanki, artilērija, elektroniskās karadarbības sistēmas, gaisa un jūras kara spēki.

"Ja Krievija nolems īstenot militāru operāciju, lietas notiks burtiski acumirklī," ministrs sacīja reportieriem.

Viņš tomēr piebilda, ka Ukraina, kuras armija ir kļuvusi 'nesalīdzināmi stiprāka" nekā 2014.gadā, kad separātistu kaujinieki ieņēma lielu daļu no Doņeckas un Luhanskas apgabaliem, "cīnīsies pretī".

Kijeva un tās Rietumu sabiedrotie apsūdz Krieviju karaspēka un ieroču sūtīšanā separātistu atbalstīšanai, bet Maskava to noliedz.

Krievija pavasarī koncentrēja apmēram 100 000 karavīri pie Ukrainas robežas, bet vēlāk paziņoja par to atvilkšanu. 

Ukraina, ASV, NATO un Eiropas Savienība ir cēlušas trauksmi par jaunu Krievijas bruņoto spēku kustību pēdējās nedēļās un brīdinājušas par iespējamu iebrukumu. Maskava to ir noliegusi, apsūdzējusi Kijevu "provokācijās" un vainojusi Vašingtonu saspīlējuma eskalācijā reģionā. 

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs atzina, ka Krievijas spēku kustība "turpina" radīt bažas, un apsolīja ASV atbalstu Ukrainas spēkiem. Viņš tomēr sacīja, ka "neparedz nekādu ASV militāru iejaukšanos šajā konfliktā"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits