Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Austrālijas ebreju organizācijas pārstāvis priekšnesumu nosaucis par neticami bezgaumīgu

VIDEO: Putina padomnieka sieva priekšnesumā tēlo holokausta upuri

Par televīzijas šovā izpildītu priekšnesumu asu kritiku un starptautisku sašutumu izpelnījusies Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvja sieva daiļslidotāja Tatjana Navka un viņas slidošanas partneris Andrejs Burkovskis. Proti, viņi šovā Ledus laikmets priekšnesumā iejutušies holokausta upuru lomā, atveidojot sižetu no 1997.gada filmas Dzīve ir skaista, vēsta CNN.

Šovā, kas principā ir analogs ASV šovam Dejo ar zvaigzni vai Lielbritānijas šovam Dejas uz ledus, Navka ar partneri Izraēlas dziedātājas Noa skaņdarba Beautiful That Way pavadījumā izpildīja priekšnesumu, tērpušies strīpainā apģērbā un ar dzeltenu Dāvida zvaigzni pie krūtīm - ietērpā, kādu nacistu režīms piespieda valkāt koncentrācijas nometnēs ieslodzītajiem ebrejiem. 

Priekšnesums beidzas ar Burkovska atveidotā tēla nāvi - viņš tiek nošauts, bet Peskova sievas atveidotā varone paliek stāvam vienatnē.

Priekšnesumu kritizējušas vairākas ebreju intereses pārstāvošās organizācijas. Austrālijas Izraēlas un ebreju lietu padomes pārstāvis Džeremijs Džonss CNN norādīja, ka "priekšnesums bijis neticami bezgaumīgs". "Pēc tam, kad ļaudis bija piemirsuši par viņiem kā profesionāliem daiļslidotājiem, viņus nu atcerēsies kā cilvēkus, kuri slavas dēļ bija gatavi nolaisties neticami zemu," kritizēja Džonss.

Skarbus vārdus un arī atklātu izsmieklu priekšnesumam veltījuši arī sociālo tīklu lietotāji.

Piemēram, Twitter lietotāja @larasouthwell pazobojusies, kā raidījuma veidotāji varētu būt nonākuši pie šīs pretrunīgi vērtējamās idejas.

Producents: "Uzspēlēsim vārdu asociāciju spēli, lai atrastu ideju tavam priekšnesumam! Slidošana."
Navka: "Holokausts!"
Producents: "Ģeniāli!"

Jāatgādina, ka Navka 2006.gadā Turīnas olimpiskajās spēlēs kļuva par olimpisko čempioni, bet 2004. un 2005.gadā izcīnīja arī pasaules čempiones titulu. Tāpat daiļslidotāja ir trīskārtēja Eiropas čempione. Putina preses pārstāvi Dmitriju Peskovu Navka apprecēja 2015.gadā. Toreiz kāzu laikā uzņemta fotogrāfija izraisīja pamatīgu skandālu. Proti, laikā, kad Krieviju māc pamatīgas ekonomiskās grūtības, Peskovs vienā no attēliem redzams nēsājam rokaspulksteni, kura vērtība ir vismaz 600 tūkstoši ASV dolāru. Pulkstenis esot bijis Navkas kāzu dāvana vīram, kura norādīja, ka "var atļauties pasniegt labas dāvanas".
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits