Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV apliecina ANO, ka ir gatava "nopietnām sarunām" ar Irānu

ASV ir gatavas "nopietnam sarunām" ar Irānu, vēstulē ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērrešam un Drošības padomei paziņojusi ASV vēstniece ANO Kelija Krafta.

"Mēs esam gatavi iesaistīties bez priekšnosacījumu izvirzīšanas nopietnās sarunās ar Irānu, ar mērķi novērst tālāku apdraudējumu starptautiskajam mieram un drošībai vai eskalācijai no Irānas režīma puses," vēstulē skaidroja Krafta.

Vašingtona ir "spērusi zināmus soļus, īstenojot savas neatņemamās tiesības uz pašaizsardzību", norādīja diplomāte, izsakoties par Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu ASV gaisa spēku triecienā Irākā.

Pagājušajā piektdienā no ASV bezpilota lidaparāta izšautu raķešu triecienā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi ("Tautas mobilizācijas spēki") vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. Šis trieciens bija vērsts pret Sulejmani un tika īstenots pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma.

Irāna solīja, ka Sulejmani nāve tiks atriebta, un trešdien raidīja raķetes uz bāzēm Irākā, kur izvietoti ASV karavīri.

ASV un Irānas attiecības saasinājušās kopš 2018.gada gada maija, kad ASV vienpusējā kārtā izstājas no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un atjaunoja ekonomiskās sankcijas.

 

Top komentāri

Scorseze
S
Re, jeņķiem uzšāva pretī, un nu viņi gatavi sarunām. Domāju, Irāna vairs nav gatava runāt ar viņiem, jo ši jeņķu idiotiskā uzvedība sāk piegriesties visiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits