Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Viens no 14 personām, kam ASV piemēroja sankcijas, ir Tieslietu sistēmas vadītājs Laridžani (attēlā pa kreisi)

Irāna draud atmaksāt par ASV rīcību

ASV prezidents Donalds Tramps darba nedēļas noslēgumā paziņoja, ka ASV pagaidām vēl atturēsies no sankciju piemērošanas Irānai kā valstij, dodot 120 dienas laika "izlabot kodolvienošanās trūkumus", tomēr ASV piemēroja atsevišķas sankcijas 14 Irānas fiziskām un juridiskām personām, tostarp valsts tieslietu sistēmas vadītājam ājatollam Sadegam Laridžani. Šis solis sadusmojis Irānu, kas nu draud ar atmaksu, gan konkrēti neminot - kādu.

BBC ziņo, ka Irāna vienlaikus arī paziņojusi, ka noraida jebkādas izmaiņas Baraka Obamas administrācijas laikā panāktās kodolvienošanās saturā.

Tramps, kurš ir skarbs kodolvienošanās kritiķis, paziņoja, ka vēl pēdējo reizi dod iespēju izlabot "katastrofiskās nepilnības", pretējā gadījumā ASV no vienošanās izstāsies, kas nozīmēs arī, ka Baltais nams vairs neuzskatīs par saistošu atturēšanos no sankciju piemērošanas.

Tikmēr atsevišķajām fiziskajām personām, tostarp Laridžani, piemērotās sankcijas, piemēram, līdzekļu iesaldēšana un aizliegums ASV pilsoņiem vai uzņēmumiem iesaistīties darījumos ar šīm personām, noteikts par dažādiem citiem ar kodolprogrammu nesaistītiem pārkāpumiem.

ASV Valsts kase piektdien izplatītā paziņojumā klāstīja, ka ASV ieskatā Laridžani ir atbildīgs par "cilvēku nehumānu mocīšanu, cilvēka cieņu pazemojošu izturēšanos pret ieslodzītajiem, tostarp nehumānu sodu, piemēram, ekstremitāšu amputāciju, pieļaušanu". ASV Valsts kase brīdināja, ka sankcijas var tikt vērstas pret tiem, kas iesaistīsies darījumos ar "melnajā sarakstā" iekļautajiem.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Puišiem ar no mošejām nekas nav ko meklēt politikā, lai atgriežas mošejās un turpina dauzīt galvu pret zemi. Irānai jāpāriet uz laicīgu politisku iekārtu. Reliģija un politika ir ļoti slikts savienojums. Indivīdi, kuri nevar savos tempļos ievest kārtību, iedomājas, ka viņi varēs vadīt valsti.
Hillary4prison,Obama born in Kenia
H
Tramps ir iespejams vislabakais ASV prezidents kads jebkad ir bijis vins pilda VISUS savus solijumus. Tramps maina lidz sim klumigo ASV arpolitiku kuras rezultats ir kari un tie begli Eiropaa! Irana lai relax, musulmanis Baraks Huseins Obama atteicas dot Krievijai ISIS dislokacijas vietas! Patiesiba pasaule jau notiek kars pret kristigo pasauli t.i ari pret Latviju un laundara Sorosa stipendiati ir ir ari Latvijas valdibaa, diemzel!
tak
t
viens Irākietis arī mahājās ar zobenu un kas no tā snāca ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits