Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izraēlas premjers: Mēs esam karā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sestdien pēc palestīniešu kaujinieku uzbrukuma no Gazas joslas paziņoja, ka Izraēla atrodas karā.

"Izraēlas pilsoņi. Mēs esam karā, nevis operācijā, nevis eskalācijā, bet karā," videouzrunā pavēstīja Netanjahu. "Šorīt "Hamas" veica slepkavniecisku pārsteiguma uzbrukumu Izraēlas valstij un tās pilsoņiem. Mēs esam tajā jau kopš agra rīta."

Pēc Netanjahu teiktā, viņš sasaucis drošības sistēmas vadītājus, devis rīkojumu attīrīt apmetnes no teroristiem, kā arī devis pavēli veikt plašu rezerves mobilizāciju un "sākt atbildes karu ar tādu spēku un vērienu, kādu ienaidnieks vēl nekad nav pieredzējis".

"Ienaidnieks maksās cenu, kādu viņš nekad nav zinājis. Tikmēr es aicinu visus Izraēlas pilsoņus stingri ievērot armijas un Iekšlietu pavēlniecības norādījumus," sacīja premjers. "Mēs esam karā, un mēs tajā uzvarēsim."

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki jau veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits