Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kerijs un Lavrovs cenšas nogludināt domstarpības Sīrijas sarunu jautājumā

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs un Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien tikušies Šveices pilsētā Cīrihē, lai nogludinātu domstarpības par to, kuri grupējumi nākamajā nedēļā tiks pārstāvēti Sīrijas miera procesa sarunās.

Kerijs un Lavrovs rīkoja sarunas Cīrihes lidostas viesnīcā.

Kerijam vēlāk ir paredzēts apmeklēt Davosā notiekošo Pasaules Ekonomikas forumu, kur viņš Sīrijas jautājumu apspriedīs arī ar citiem līderiem.

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu atbalstošā Krievija nevēlas, lai sarunās tiktu pārstāvēti Asadam īpaši naidīgi grupējumi.

Arābu valodā iznākošais laikraksts "Al Hayat" vēstīja, ka Krievija ir pieprasījusi, lai opozīcijas delegācijas sastāvā būtu Sīrijas kurdu spēki un Damaskā bāzētie politiķi, kurus to oponenti uzskata par valdībai tuvu stāvošiem.

Kurdu spēki, kas kontrolē teritorijas Sīrijas ziemeļos, ir pieprasījuši vietu pie sarunu galda.

Sīrijas opozīcijas alianse savukārt trešdien apsūdzēja Krieviju par miera procesa traucēšanu, cenšoties diktēt, kuriem grupējumiem būtu jāpiedalās sarunās.

Alianse arī paziņoja, ka uz sarunām nedosies, ja tiks uzaicināta "kāda trešā puse", ar to acīmredzot domājot Krieviju.

Alianse informēja, ka to sarunās pārstāvēs bijušais Sīrijas gaisa spēku ģenerālis Asaads az Zubi, kurš pārgāja opozīcijas pusē, un delegācijas sastāvā būs gan militāro, gan politisko aprindu pārstāvji.

Islāmistu grupējumu Islāma armija sarunās pārstāvēs Mohameds Allušs, pavēstīja ar opozīciju saistīti informācijas avoti.

Spēcīgais nemiernieku grupējums Ahrar al-Sham sarunās tieši nebūs pārstāvēts, bet tā dalībnieki būs Ženēvā, informācijas avoti pavēstīja aģentūrai DPA.

ASV un Krievijas amatpersonas neizslēdz iespēju, ka sarunas, kurām ir paredzēs sākties 25.janvārī, varētu tikt atliktas.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits