Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Medijs: Izraēla ierosinājusi nedēļas pauzi Gazas karā jaunai ķīlnieku atbrīvošanai

Izraēla ir piedāvājusi vismaz vienas nedēļas pauzi Gazas joslā notiekošajā karadarbībā pret grupējumu Hamās, piedaloties sarunās par jaunu ķīlnieku atbrīvošanu no Hamās gūsta Gazas joslā, otrdien vēstīja ziņu portāls Axios.

Izraēla sagaida, ka palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" apmaiņā pret šo pauzi atbrīvos apmēram 40 ķīlniekus, ziņoja "Axios", atsaucoties uz divām Izraēlas amatpersonām un "informētu avotu".

Izraēlas priekšlikums par vismaz vienas nedēļas pamieru apmaiņā pret aptuveni 40 gūstekņu atbrīvošanu tika izteikts ar vidutājas Kataras starpniecību, ziņoja "Axios".

Tiktu atbrīvotas "Hamās" gūstā palikušās sievietes, vīrieši vecumā virs 60 gadiem un citi ķīlnieki, kas ir slimi vai nopietni ievainoti un kuriem steidzami nepieciešama mediķu palīdzība.

Šis ir Izraēlas pirmais priekšlikums, kopš 1.decembra rītā beidzās vienu nedēļu ilgs pamiers Gazas joslā. Šī pamiera laikā "Hamās" atbrīvoja 105 ķīlniekus, savukārt Izraēla atbrīvoja no saviem cietumiem 240 palestīniešus.

Izraēlas prezidents Ichaks Hercogs otrdien bija signalizējis par jaunas pauzes iespējamību Izraēlas un "Hamās" karā, lai sekmētu ķīlnieku atbrīvošanu.

"Izraēla ir gatava vēl vienai humānajai pauzei un papildu humānajai palīdzībai, lai panāktu ķīlnieku atbrīvošanu," Hercogs sacīja diplomātiem.

Atbilstoši mediju ziņām pirmdien Varšavā Izraēlas izlūkdienesta "Mossad" vadītājs Davids Barnea, ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Viljams Bērnss un Kataras premjerministrs Abdurrahmans Al Tani runājuši par sarunu atsākšanu ar "Hamās".

Atbilstoši Izraēlas aplēsēm Gazas joslā joprojām ir 109 Izraēlā sagrābtie ķīlnieki, kā arī vairāku ķīlnieku līķi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits