Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ministrs: Izraēlas karš pret Hamās ir brīvās pasaules karš

Izraēlas karš pret palestīniešu grupējumu Hamās Gazas joslā ir brīvās pasaules karš, Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem Briselē trešdien sacīja Izraēlas ārlietu ministrs Eli Koens.

Viņš arī sacīja, ka Izraēlai uzbruka ne tikai "Hamās", bet arī citi kaujinieki reģionā, kurus atbalsta Irāna, ko viņš nosauca par "terorisma finansētāju numur viens pasaulē". Ministru pavadīja vairāki izraēlieši, kuru radiniekus "Hamās" sagrābis par ķīlniekiem.

Koens nosauca "Hamās" kaujiniekus par briesmoņiem un lūdza starptautisko palīdzību, lai panāktu vairāk nekā 240 ķīlnieku atbrīvošanu.

Koens savas emocionālās uzrunas laikā EP deputātiem parādīja arī brutālus kadrus no "Hamās" 7.oktobra uzbrukuma laikā uzfilmētajiem videoierakstiem.

"7.oktobris bija Izraēlas valsts un ebreju tautas vissliktākā diena kopš holokausta," sacīja Koens. Viņš attaisnoja Izraēlas veikto intensīvo Gazas joslas bombardēšanu kā nepieciešamu, lai izskaustu "Hamās" terorismu.

"Šis nav tikai Izraēlas valsts karš. Tas ir brīvās pasaules karš," uzsvēra ministrs.

"Mums ir jāuzvar šajā karā, lai nodrošinātu, ka Rietumi nebūs nākamie, jo terorisms ir kā vēzis," viņš piebilda.

Izraēla ir paziņojusi, ka tās militārās operācijas Gazas joslā mērķis ir izskaust "Hamās", un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sacījis, ka, karam beidzoties, Izraēla pārņems savā ziņā Gazas vispārējo drošību.

Koens sacīja, ka "Hamās" ir izmantojis starptautisko finansiālo palīdzību, lai būvētu tuneļus un raķešu ražotnes, atstājot palestīniešus badā. Viņš sacīja, ka Irāna stāv aiz "Hamās" un citiem kaujiniekiem, kas vēršas pret Izraēlu.

"Mums uzbrūk ne tikai "Hamās" un "Islāma džihāds". Mums uzbrūk arī "Hizbollah" pie mūsu ziemeļu robežas un arī hutieši Jemenā," sacīja Koens.

"Ir viena lieta, kas tos vieno: Irāna. Irāna ir terorisma finansētāja numur viens pasaulē," viņš sacīja, apsūdzot Teherānu, ka tā cenšas "apturēt normalizāciju un miera procesu, kas notika pēdējo trīs gadu laikā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits