Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Sīrijā mīnēta auto sprādzienā nogalināti 15 cilvēki

"Terorakts satricinājis Hamras rajonu Himsas pilsētā," vēsta oficiālā ziņu aģentūra SANA, norādot, ka valdības kontrolētajā pilsētas daļā 15 cilvēki nogalināti, bet 24 - ievainoti.
Mīnēta auto sprādzienā Himsas pilsētā, kas ir trešā lielākā Sīrijā, nogalināti 15 cilvēki, vēsta valsts mediji.

"Hamras rajons visu dumpja laiku atradies režīma spēku kontrolē," atgādināja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). "Sprādziens nogranda apvidū, kur ir liels dārzeņu tirgus. Tuvākais kontrolpunkts atrodas 500 metru attālumā."

Videomateriālā, kuru tīmeklī ievietojuši opozīcijas aktīvisti, redzami vismaz trīs upuru līķi, arī kādas sievietes mirstīgās atliekas, kas atrodas zem ēkas drupām. Netālu redzama degoša automašīna.

Citā videomateriālā, kas uzņemts slimnīcā, redzams sāpju pārņemts, raudošs bērns.

Himsa ir viena no pilsētām, kur pērn sākās bruņota cīņa pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Opozīcijas aktīvisti to dēvē par "revolūcijas galvaspilsētu".

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar SOHR datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 40 000 cilvēku - abu pušu karotāji un mierīgie iedzīvotāji. Atbilstoši oficiālās Damaskas datiem bojāgājušo skaits ir trīs reizes mazāks.

ANO ir pārstājusi veikt nemieros nogalināto uzskaiti, un neatkarīgu apstiprinājumu SOHR aplēsēm nav iespējams gūt.

Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību cenšas panākt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķē Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses novedīs pie Sīrijas konflikta eskalācijas.

Sīrijas varas pārstāvji norāda, ka sastop lieliski bruņotu kaujinieku pretestību, kas saņem palīdzību no ārzemēm.

Savukārt Irāna apsūdz Turciju un Persijas līča valstis, ka tās, slepeni vienojoties ar ASV un Izraēlu, ar ieročiem apgādā Sīrijas nemierniekus, lai panāktu tuva Teherānas sabiedrotā - Sīrijas prezidenta Asada - gāšanu.

Satraukumu par to, ka ārvalstu džihādistu klātbūtne Sīrijā var novest pie konflikta radikalizācijas, pauduši arī ANO komisijas locekļi, kas izmeklē cilvēktiesību pārkāpumus konflikta plosītajā Sīrijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits