Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Skolēni vēlas gatavot ēdienu balerīnām, izvairoties no glutēna un lai palīdzētu mammām

Par veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavārkursiem lielu interesi izrādījuši 6.-8.klašu skolēni – tiem pieteikušās 118 klases no 44 Latvijas pilsētām. Līdz pat mācību gada beigām reizi nedēļā šefpavārs Normunds Baranovskis viesosies kādā no šīm skolām, lai skolēnus iepazīstinātu par sabalansētu uzturu un rādītu, ka ēst gatavošana var būt vienkārša, bet veselīgs uzturs – garšīgs. Aikāgaršo pavārkursus organizē mazumtirdzniecības uzņēmums Rimi

Visbiežāk šefpavāru pie sevis vēlējušies redzēt skolēni, kas dzīvo galvaspilsētā un tās apkaimē – Salaspilī, Ikšķilē, Garkalnē, Olainē, informēja akcijas rīkotāji. Aktīvu interesi par veselīgu uztura meistarklasēm izrādījuši arī jaunieši no Liepājas, Cēsīm, Priekules, Vidagas, Kuldīgas, Bauskas un citiem. Vislielākā interese par ēst gatavošanas meistarklasēm ir 6. klašu skolēniem. 

"Mēs ļoti vēlētos, lai Aikāgaršo šefpavārs dotos ciemos tieši pie mums, jo vēlamies parādīt aktīvajiem skolēniem, kā vislabāk un visērtāk gardi paēst – gribam rādīt piemēru un popularizēt veselīgu dzīvesveidu. Mēs kopīgi vēlētos pagatavot ēdienu, kura sastāvdaļas nebūtu pārāk dārgas un tas būtu viegli pagatavojams, jo aktīvajiem jauniešiem vienmēr ir maz laika," pieteikumā Aikāgaršo pavārkursiem raksta Katja Rastopčina, Rīgas Skolēnu domes pārstāve.

"Mūsu klases meitenes gatavojas kļūt par balerīnām. Tāpēc jo īpaši jādomā, ko ēst, lai mēs būtu slaidas un veselīgas," savā pieteikumā savukārt norādīja Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas 6. Klase. 

Rīgas Angļu ģimnāzijas 8. Klase uzsvēra, ka vēlas pagatavot ēdienu, kas nesatur glutēnu, "jo mūsu klasē mācās meitene, kurai ir celiakija".

Jaunpils vidusskolas 8. Klase savukārt vēlas uzzināt, kādi produkti jālieto, lai saņemtu nepieciešamās uzturvērtības. "Vēlamies iemācīties gatavot interesantus ēdienus, lai palīdzētu mammām virtuves darbos," pieteikumā norādījusi klase. 

Skolu tūri plānots turpināt arī septembrī, pēc skolēnu vasaras brīvlaika, lai līdz pat decembrim viesotos tajās mācību iestādes, kas pieteikušās Aikāgaršo veselīga uztura meistarklasei.

"Es ceru, ka noslēdzoties pavārkursu tūrei, Latvijas skolēni ne tikai paši mācēs pagatavot kaut ko veselīgu un garšīgu, bet arī varēs pamācīt savus vecākus, radus un draugus, kā ēst pilnvērtīgāk, kādus produktus izvēlēties, lai galdā celtu vienkāršus un garšīgus ēdienus," norādīja Normunds Baranovskis, Aikāgaršo efpavārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi