Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Šonedēļ Ķīpsalā sāksies izstāde Skola 2012

"Izstādi ik gadu apmeklē tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas, iztaujā izglītības iestāžu pārstāvjus, ievāc nepieciešamo informāciju un izlemj, ar kādu nozari saistīt savu nākotni. Izlemj, kura mācību iestāde būs tā, kur tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus. Tas ir daudz vieglāk, nekā apbraukāt dažādas skolas visā Latvijā un pieņemt lēmumu," pauda Valts Jirgensons, izstādes "Skola 2012" projekta vadītājs. "Tāpat arī pieaugušie izstādē atrod dažādas izglītības papildināšanas iespējas, kursus un seminārus," norādīja V. Jirgensons.
Šonedēļ, no 1. līdz 4. martam, izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 18. starptautiskā izglītības izstāde "Skola 2012". Šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieki no 11 valstīm – Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Kanādas, Dānijas, Somijas, Lielbritānijas, Izraēlas un Nīderlandes. Četrās izstādes dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām.

Izstādes dalībnieku stendos notiks dažādas aktivitātes, konkursi un prezentācijas. Piemēram, Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Aviācijas institūts aicinās izmēģināt aviosimulatoru datorā, bet transporta programmu pārstāvji piedāvās apskatīt īstu dirižabli. Birutas Mageles Starptautiskā stilistu skola katru dienu apmeklētājiem piedāvās iejusties modeļu lomā un novērtēt skolas jauno frizieru, grimētāju un stilistu darbu.

Valsts policijas koledžas stendā varēs pārbaudīt savu prasmi šaušanā, izmantojot šaušanas stenda iekārtu, apskatīt kriminālistikas speciālo tehniku un speclīdzekļus, kurus izmanto tuvcīņas mācību procesā. Savukārt ārzemju izglītības aģentūra Ergo Education izstādes laikā aicina visus jauniešus piedalīties fotogrāfiju konkursā un laimēt divas bezmaksas mācību nedēļas elitārā angļu valodas nometnē Anglijā.

Tiem, kas plāno mācības ārzemēs, noteikti palīdzēs izstādē iegūstamās konsultācijas par izglītības iespējām ārvalstīs. Izstādē varēs iegūt arī informāciju par izglītības iespējām Kanādā, Vācijā, Igaunijā, Francijā un Izraēlā, būs arī informācija par prakses un darba iespējām Grieķijā. Savukārt par studiju iespējām Nīderlandē informēs Holandes Izglītības atbalsta centrs.

Izstādē piedalīsies arī Krievijas Tautu draudzības universitāte un Pskovas Valsts universitāte (Krievija), kas iepazīstinās ar izglītības iespējām augstskolās, tostarp arī "Eirofakultātes" apmācību programmu angļu valodā.

"Skola 2012" laikā jau ceturto reizi tiks organizēts arī Latvijas profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo profesionālās meistarības konkurss "Jaunais profesionālis 2012", kurā šogad 26 dažādos profesionālās meistarības konkursos piedalīsies 180 jaunieši no 50 profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursu pasākuma aktivitātes un paraugdemonstrējumi sniegs priekšstatu par profesionālajās izglītības iestādēs apgūstamajām profesijām un jaunākajām tehnoloģijām nozarēs. Konkursu pasākuma aktivitātes notiks visas četras izstādes dienas no 1. līdz 4. martam. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 4. martā plkst. 15.00.

Vienlaikus Ķīpsalā notiks 15. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2012", kur varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, kā arī "Grāmatu maiņas punktā" mainīties ar citu lasītāju grāmatām. 

Izstādi "Skola 2012" rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi