Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Celtics bez Porziņģa sastāvā nonāk uzvaras attālumā no NBA čempiontitula

Bostonas Celtics komanda trešdien bez latvieša Kristapa Porziņga sastāvā svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā mačā un jau piektdien var nodrošinot čemptiontiulu.

Bostonieši viesos ar rezultātu 106:99 (30:31, 20:20, 35:19, 21:29) uzveica Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Porziņģis sērijas otrajā mačā guva labās kājas pēdas savainojumu, un pēc "Celtics" ārstu lēmuma viņam netika ļauts piedalīties trešajā spēlē.

No 77 iepriekšējām finālsērijām visos 14 gadījumos vienība, kas sērijā panākusi 3-0, kļuvusi arī par čempioni.

"Celtics" komandā ar 31 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlē izcēlās Džeisons Teitams, 30+8+8 šajos statistikas rādītājos sakrāja Džeilens Brauns, bet 16 punktus guva Deriks Vaits. Viesi rotācijā izmantoja tikai astoņus spēlētājus.

Dalasiešiem Kairijs Ērvings guva 35 punktus, Lukam Dončičam bija 27 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kamēr 11 punktus guva un 13 bumbas zem groziem izcīnīja Deriks Laivlijs.

Mājinieki ceturtās ceturtdaļas sākumā veica izrāvienu 22:2 un pietuvojās tikai līdz viena punkta deficītam (92:93), taču četras minūtes pirms pamatlaika beigām Dončičs tika pie savas sestās piezīmes un liedza "Mavericks" turpināt atspēlēšanos.

"Celtics" uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98.

Nākamā spēle tiks aizvadīta 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Kopš 1984.gada no 40 fināliem 25 uzvarējusi komanda, kas bijusi izsēta ar pirmo numuru. Ar zemāku par piekto numuru par čempioni kļuvusi tikai Hjūstonas "Rockets", kas 1995.gada finālsērijā uzvarēja, pamatturnīrā būdama sestajā vietā konferencē. 

22.janvārī Dalasā notikušajā spēlē, kurā Porziņģis nepiedalījās ar 119:110 uzvarēja "Celtics". Bostonas vienība bija pārāka arī 1.martā "TD Garden" notikušajā cīņā (138:110), Porziņģim gūstot 24 punktus.

NBA 17 titulus izcīnījušajai "Celtics" komandai ir iespēja kļūt par vistitulētāko vienību, šobrīd dalot 17 trofejas ar Losandželosas "Lakers". Bostonieši uzvarējuši 17 no 22 fināliem, pēdējo titulu iegūstot 2008.gadā.

"Mavericks" komandai šis ir tikai trešais fināls, iepriekšējos divos cīnoties ar Maiami "Heat". 2006.gadā tā finālā zaudēja, bet 2011.gadā izcīnīja titulu. Pirms 13 gadiem par čempionu "Mavericks" rindās kļuva tagadējais komandas galvenais treneris Džeisons Kids, kurš tāpat kā "Celtics" stūrmanis Džo Mazulla, savas vienības finālā vada pirmo reizi.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi