Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas basketbolisti izcīna uzvaru pirmajā LBL ceturtdaļfināla spēlē

Liepājas komanda otrdien svinēja uzvaru pirmajā Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlē.

Liepājnieki mājās ar 90:77 (20:24, 21:16, 27:19, 22:18) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību un sērijā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Rezultatīvākais Kurzemes komandā ar 25 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Roberts Blumbergs, par vienu punktu mazāk guva Dāvis Geks, bet tālu no "triple double" nebija Iļja Gromovs, kura rēķinā 11 punkti, 20 bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles.

"Valmiera Glass"/"ViA" komandā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Valters Vēveris, bet pa 12 punktiem guva Ervīns Jonāts un Klāvs Dubults, kuriem arī attiecīgi astoņas un sešas atlēkušās bumbas.

"Liepāja" pamatus uzvarai ielika trešajā ceturtdaļā, kad pretinieku grozā iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida un pēc 30 spēlētām minūtēm bija vadībā ar 68:59. Liepājnieki trešo ceturtdaļu iesāka ar viena punkta pārsvaru 41:40, bet pēc Blumberga "slam dunk", kas izpildīts pēc nepilnām trim spēlētām minūtēm, mājinieki lēnām sāka atrauties.

Tuvojoties ceturtdaļas vidum, Blumbergs ar precīzu metienu no tālienes panāca 51:46, valmierieši atbildēja ar diviem tālmetieniem (52:53), tomēr īsi pēc tam "Liepāja" atkal atguva četru punktu pārsvaru (56:52). Ceturtdaļas pēdējās četrās minūtēs Blumbergs izcēlās ar vēl septiņiem punktiem, kā rezultātā "Liepāja" panāca +9 (68:59).

Gromovam ar "slam dunk" ceturtās ceturtdaļas sākumā izdevās pārsvaru palielināt līdz 11 punktiem (72:61), bet pēc nepilnām četrām spēlētām minūtēm viņš ar precīzu divpunktu metienu panāca 75:63. Atlikušajā laikā Valmieras komandas spēlētāji izcēlās ar zemu metienu precizitāti, bet liepājnieki tikmēr pārsvaru nedaudz palielināja, pirmajā ceturtdaļfināla mačā svinot panākumu ar 90:77.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēle aizritēja bez skatītāju klātbūtnes.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar pamatturnīra spēcīgāko klubu "VEF Rīga".

Abas komandas šosezon Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā tikās piecas reizes, četrās no tām uzvaru svinot liepājniekiem. Valmieras komanda vienīgo uzvaru svinēja ar rezultātu 73:69, bet pārējās spēlēs zaudēts ar attiecīgi, 86:88, 72:79, 72:89 un 62:93. 

Liepājas komanda vietējā čempionāta pusfinālā pēdējo reizi spēlēja 2016.gadā, bet valmierieši finālčetriniekā iekļuva gadu vēlāk.

Apvienotajā čempionātā "Liepāja" līderis ar vidēji spēlē 14,2 gūtiem punktiem bija Dāvis Geks, bet Valmieras klubā šajā rādītājā labākais ar 15 punktiem bija Edmunds Elksnis. Iļja Gromovs vidēji spēlē zem groza izcīnījis 8,6 atlēkušās bumbas, bet "Valmiera Glass"/"ViA" komandā ar 6,2 bumbām zem groza spēlē izcēlies Ervīns Jonāts.

Trešdien pirmo ceturtdaļfināla spēli aizvadīs arī "Ogre" un "Latvijas Universitāte". Ogres vienība ir nepārprotama šīs sērijas favorīte. Šī dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Ventspili", kas Latvijas-Igaunijas līgā izcīnīja otro vietu Latvijas grupā.

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiks līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

LBL izslēgšanas spēles klātienē plāno vērot arī jaunais Latvijas vīriešu basketbola izlases treneris Luka Banki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi