Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nets bez Duranta un Hārdena izvirzās Austrumu konferences līderos

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca vēl šosezon pārstāvētā Bruklinas Nets vienība pēc uzvaras piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izvirzījusies pirmajā vietā Austrumu grupā.

Bruklinas "Nets" mājās pieveica Bostonas "Celtics" ar 109:104 (21:25, 39:26, 28:22, 21:31).

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Džo Heriss ar 20 gūtiem punktiem, kamēr viesiem Džeisons Teitums izcēlās ar 38 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Džefs Grīns mājinieku labā guva 19 punktus, Brūss Brauns iekrāja 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, 15 punkti arī Kairijam Ērvingam, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas, bet ar 13 punktiem finišēja Bleiks Grifins.

Viesiem 22 punktus guva Peitons Pričards, 19 - Markuss Smārts.

Bruklinas vienība ātrajos uzbrukumos sakrāja 32 punktus, kamēr "Celtics" - trīs.

"Mēs zinām, ka dažas spēles mums nebūs iespējams uzvarēt tieši tagad, tāpēc mums vienkārši ir jātiek tam pāri," sacīja Ērvings.

Komandai pietrūka Kevina Durenta un Džeimsa Hārdena, tomēr "Nets" spēja lielāko mača daļu turēties vadībā un ar uzvaru atgūt pirmo vietu Austrumu grupas kopvērtējumā.

Sezonas bilanci "Nets" uzlaboja līdz 40-20, Filadelfijas "76ers" ar spēli mazāk sakrājot arī par uzvaru mazāk.

"Nets" uzbrucējs Durents izlaida trešo spēli pēc kārtas augšstilba savainojuma dēļ, ko guva svētdienas zaudējumā pret Maiami "Heat". Durents šosezon ir piedalījies tikai 24 no Bruklinas vienības 60 spēlēm. Nesen viņš atgriezās no 23 spēļu prombūtnes ceļa locītavas savainojuma dēļ.

Tāpat klubam nākas iztikt arī bez zvaigznes Hārdena, kurš ceļa savainojuma dēļ sēdēja malā devīto spēli pēc kārtas.

Bostonas vienība ar bilanci 32-28 zaudēja tikai trešo reizi pēdējās 12 spēlēs un ieņem sesto vietu Austrumos, par vienu uzvaru atpaliekot no Atlantas "Hawks".

Citā mačā Sanfrancisko Stefens Karijs guva 32 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, Goldensteitas "Warriors" pieveicot Denveras "Nuggets" ar 118:97 (30:24, 24:26, 32:24, 32:23).

30 punktus Karijs guva 12.reizi 13 spēlēs, trešdien zaudējumā Vašingtonā tiekot noturēts līdz tikai 18 gūtiem punktiem.

Kellijs Obrs guva 23 punktus, Endrjū Viginss - 19, Džordans Pūls - 15, bet Dreimons Grīns tikai diviem punktiem pievienoja iespaidīgu "double-double" - 19 rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas.

"Nuggets" zvaigzne Nikola Jokičs tika apstādināts pie gūtiem 19 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm, par rezultatīvāko vienībā ar 26 punktiem kļūstot Maiklam Porteram jaunākajam.

Denveras vienība spēles sākumā ceļgala saišu savainojuma dēļ zaudēja Vilu Bārtonu.

Tāpat Bogdana Bogdanoviča rēķinā bija 21 punkts un astoņas rezultatīvas piespēles, Atlantas "Hawks", kas spēlēja bez divām savām lielākajām zvaigznēm, mājās uzvarot Maiami "Heat" ar 118:103 (31:30, 31:31, 33:28, 23:14).

"Hawks" pusducis spēlētāju no deviņiem, kuri bija pieejami komandas sastāvā, guva ar diviem punktiem rakstāmu punktu summu.

To vidū, kuri nevarēja spēlēt , bija arī Trejs Jangs ar potītes traumu un Klints Kapela ar cietušu astes kaulu. Jangs un Kapela kopā vidēji spēlē gūst 41 punktu, un Kapela ir līgas atlēkušo bumbu izcīnītāju saraksta līderis.

Jau ziņots, ka latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 12 punktus Vašingtonas "Wizards" uzvarā viesos, bet 70 punktus kopā sakrāja Bredlijs Bīls un Rasels Vestbruks.

Oklahomasitijas "Thunder" mājās piekāpās Vašingtonas "Wizards" ar 109:129 (35:36, 33:34, 22:30, 19:29).

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 24 sekundes kuras laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un trīs reizes pārkāpa noteikumus, vienu no tām saņemot tehnisko piezīmi par pārāk emocionālu reaģēšanu pēc paša saņemtās piezīmes, kā arī finišēja ar +/- rādītāju +6.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 37 punktiem bija Rasels Vestbruks, kurš arī izcīnīja 11 bumbas zem groziem un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja. Bredlijs Bīls guva 33 punktus, Rauls Neto - 15 punktus.

Vestbrukam tas bija 14."triple-double" pēdējo 16 spēļu laikā. Šosezon viņam tādas ir 28 spēles, bet karjeras laikā ar 174 "triple-double" viņš tuvojas līgas rekordistam Oskaram Robertsonam, kuram ir 181 šāda spēle.

"Thunder" vienībā pa 20 punktiem guva Dariuss Beizlijs un Teo Meildons, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet pa 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām - Lugencs Dorts un Aizeja Robijs.

Otrā puslaika sākumā "Wizards" veica 12:0 izrāvienu, pēc tam tuvāk par sešiem punktiem tās pašas ceturtdaļas beigās pretiniekus šajā spēlē vairs nepielaižot.

"Wizards" ar 26 uzvarām 59 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu grupā, kas dod tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi