Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ogre zaudē Jūrmalā; Valmierai zaudējums Amoliņa atvadu spēlē

Ogres basketbolisti Jūrmalā sestdien cieta otro pēc kārtas zaudējumu Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā, bet ar kapteiņa apsēju sava atvadu spēlē par visu laiku labāko Valmieras komandas atlēkušo bumbu izcīnītāju kļuva Sandis Amoliņš.

"Jūrmala"/"Betsafe" savā laukumā ar 90:87 (25:25, 21:16, 21:23, 23:23) pieveica vicelīderi "Ogri" un pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Mājiniekiem 25 punktus guva un sešas piezīmes pretiniekam izprovocēja Uģis Pinete. 20 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes Ervīnam Jonātam, bet pa 11 punktiem sakrāja Edgars Jeromanovs un Džordans Grānts.

Viesiem pa 15 punktiem guva Kristaps Dārgais un Kaspars Bērziņš, kuram arī seši izprovocēti pārkāpumi. 13 punkti Rihardam Zēbergam, 12 - Renāram Magonem un 11 punkti, sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un astoņi izprovocēti pārkāpumi - Džeimsam Beitemonam.

Gandrīz visu spēli vadībā bija mājinieki, izcīnot pelnītu uzvaru.

Pēc diviem Rinalda Sirsniņa soda metieniem viesi 73 sekundes pirms mača beigām panāca 84:82 savā labā. 48 sekundes līdz pamatlaika beigām vadībā mājiniekus ar precīzu trīspunktnieku izvirzīja Pinete. Kristaps Dārgais ar trīspunktu gājienu 32 sekundes līdz spēles beigām panāca 87:85 par labu viesiem, taču izšķirošos vārdus šajā spēlē teica mājinieki.

Jonāts sekundi pēc tam ar diviem soda metieniem izlīdzināja rezultātu, bet "Ogre" pārtērēja uzbrukuma laiku. Divas sekundes pirms mača beigām Grānts iemeta trīspunktu metienu, panākot 90:87 jūrmalnieku labā, bet Bērziņa atbildes tālmetiens sekundi pirms spēles laika beigām bija neprecīzs.

Pirmajā spēlē čempionāta atklāšanas dienā "Ogre" savā laukumā vispirms pamatlaika pēdējās minūtēs atspēlējās, bet pagarinājumā izcīnīja laimīgu uzvaru pār jūrmalniekiem ar 85:83.

"Ogre" pirms dažām dienām Rīgā zaudēja vienīgo līderu statusu (72:83). 

Jūrmalnieki ar desmit uzvarām 21 spēlē pakāpās uz septīto vietu, bet "Ogre" ar 22 panākumiem 25 cīņās joprojām ir otrā.

Otrā spēlē "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 74:98 (14:22, 20:25, 13:27, 27:24) zaudēja LIBL čempionei "Ventspili".

Uzvarētāju labā seši spēlētāji guva ar diviem cipariem rakstāmu punktu skaitu, 17 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrājot Jānim Bērziņam.

Mājinieku rindās tikpat punktus un rezultatīvas piespēles sakrāja Edmunds Elksnis.

Savukārt ar kapteiņa apsēju pēdējo maču sportista karjerā aizvadīja Sandis Amoliņš, kurš ir Valmieras basketbola vēsturē visvairāk profesionālo spēļu aizvadījušais basketbolists.

Savā pēdējā mačā Valmieras komandas rindās Amoliņš spēlēja 16 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva divus punktus ar soda metieniem, garām grozam raidīdams pa trim divpunktu un trīspunktu metieniem.

Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, pa rezultatīvai piespēlei, pārķertai bumbai un izprovocētai piezīmei, kā arī +/- rādītājs un lietderības koeficients četri.

Viņš profesionālās karjeras statistikas ailītēs, pārstāvot Valmieru, kopumā pirms sestdienas mača bija sakrājis 4392 punktus, būdams otrais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs pilsētas basketbola vēsturē aiz Jāņa Kaufmaņa. Savukārt izcīnīto atlēkušo bumbu ailītē viņš dalīja pirmo vietu ar Daini Bertānu. Abi Valmieras leģendārie basketbolisti bija sakrājuši pa 1481 atlēkušajai bumbai. Līdz ar to, savā karjeras pēdējā spēlē Amoliņš pārņēma vienvadību šajā statistikas kategorijā.

Kopš 2014.gada Amoliņš pievērsies trenera arodam, trenējot gan profesionāļus, gan bērnus. 

Valmieras komanda ar septiņām uzvarām 24 spēlēs ieņem 12.vietu, bet "Ventspils" ar 18 panākumiem 24 dueļos ir stabilā ceturtajā pozīcijā. 

Pirmajā mačā Ventspilī pārliecinoši uzvarēja mājinieki (107:72).

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas". Tiesa, "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" no turnīra tika izslēgta.

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi