Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Riga 3x3 basketbolisti pēdējās sekundēs zaudē Ghetto Basket Riga finālā

Latvijas komanda Riga trešdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres Challenger turnīrā Ghetto Basket Riga zaudēja finālā.

"Riga" šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.

Apšaubāmas kvalitātes tiesāšanas finālā turnīra pirmais numurs "Riga" pusfinālā ar 18:20 piekāpās Beļģijas "Antwerp" (6.).

Beļģijas komanda izvirzījās vadībā ar 1:0, bet pēc divām spēlētām minūtēm rezultāts bija vien 1:1. 5:3 "Antwerp" panāca pēc soda metiena, bet pēc sarežģīta Vervorta tālmetiena jau 7:4  viesu labā.

Miezis ar tālmetienu panāca 7:7, taču latvieši jau bija sakrājuši sešus pārkāpumus. Uz divām nākamajām piezīmēm beļģi atbildēja vien ar vienu no diviem realizētiem soda metieniem, taču pussolīti priekšā visu laiku bija "Antwerp".

Uz Vervorta tālmetienu ar līdzīgu metienu atbildēja arī Lasmanis - 12:12. Tiesnešiem reizēm ignorējot beļģu noteikumu pārkāpumus, pēc vēl viena tālmetiena beļģi panāca 14:12. Strēlnieks pēc tālmetiena no stūra panāca 16:16.

Pēc niecīga kontakta un piezīmes Lasmanim Seliss iemeta divus soda metienus - 18:16. 9,8 sekundes pirms beigām Miezis atņēma bumbu Selisam, Latvijai pieprasot pārtraukumu. Piespēle bija kļūdaina, bet beļģi iemeta tālmetienu no stūra - 20:18 "Antwerp" labā.

Jau ziņots, ka divu turnīra pirmo numuru cīņā "Riga" pusfinālā ar 21:15 pārspēja Lietuvas "Šakiai" (2.), bet ceturtdaļfinālā pagarinājumā ar 20:18 pārspēja Serbijas vienību "Ub", kas Rīgā izsēta ar trešo numuru.

"Riga" otrdien grupā ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas, ar 18:19 zaudēja Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa", grupā ieņēma otro vietu un kvalificējās izslēgšanas turnīra spēlēm.

Līstot lietum, trešdienas spēles tiek aizvadītas "Daugavas" sporta namā.

Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas otrdien uzsāka cīņu par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīja 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Pamatturnīrā piedalījās arī Latvijas komanda "Grīziņkalns" (Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis), un Latvijas otrā izlase jeb "Jelgava" vienība, kuras sastāvā bija Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Pamatturnīra D grupā "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalījās ar 16.numuru, cieta divus zaudējumus, izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

Tikmēr kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai.

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Beļģijas izlases bāzes komandas "Antwerp" sastāvā spēlē trīs Tokijas spēļu dalībnieki - Tibo Fervorts, Niks Seliss un Rafaels Bogārtss, bronzas medaļu Serbijas izlases sastāvā ieguva Dejans Majstorovičs ("Ub"), bet Tokijā bija arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts ("Amsterdam Talent&Pro").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi