Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riga ieņem otro vietu grupā Rīgas Challenger turnīra 3x3 basketbolā un spēlēs play-off

Riga komanda otrdien Rīgā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres 3x3 basketbolā Challenger turnīrā Ghetto Basket Riga ieņēma otro vietu grupā un nodrošināja vietu play-off turnīrā.

Ar pirmo numuru turnīrā izliktā "Riga", ko šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks, ar 18:19 piekāpās Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa".

Lasmanis un Strēlnieks izvirzīja rīdziniekus vadībā ar 2:0, bet pēc Strēlnieka tālmetiena un Čavara bumbas trieciena grozā no augšas tika panākts arī 5:1.

Viesi nekapitulēja un pēc 3:6 guva piecus punktus pēc kārtas - 8:6. Pēc tam punktu gūšanas sērija padevās mājiniekiem, pēc Mieža un Čavara tālmetieniem un Lasmaņa soda metiena panākot 11:8 savā labā.

Uz to ar četriem punktiem atbildēja krievu komanda, vēlāk panākot arī 17:14 savā labā, uz ko ar tālmetienu atbildēja Strēlnieks - 16:17. Šis rezultāts uz tablo noturējās ilgi, līdz Sergejs Kozlovs panāca 18:16 vadību viesiem.

Atspēlēties neizdevās, Miezim metot garām tālmetienu, kad bija arī labas iespējas veikt caurgājienu un panākt pagarinājumu.

Rīdziniekiem seši punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Strēlniekam, pa četriem punktiem sakrāja pārējie "Riga" komandas dalībnieki, četras atlēkušās bumbas izcīnot Miezim, trīs- Čavaram un divas - Lasmanim.

"Riga" ieņēma otro vietu grupā, jo grupas pēdējā spēlē Lietuvas "Raudondvaris" ar 20:18 pieveica RFB komandu.

Katrai no komandām bija pa vienai uzvarai divās spēlēs, bet Lietuvas komanda bija guvusi 40, "Riga" 39 un RFB komanda 37 punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē "Riga" ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas.

D grupas spēlē "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalās ar 16.numuru un kurā spēlē Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis, ar 11:18 piekāpās "Amsterdam" no Nīderlandes.

"Grīziņkalns" plkst.21.35 tiksies ar ASV komandu "Princeton" (ASV).

Ziņots arī, ka otrdien kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai ar Armandu Ginteru, Robertu Pāži, Armandu Seņkānu un Mārtiņu Šteinbergu sastāvā.

"Jelgava", kas turnīrā izsēta ar devīto numuru, pirmajā spēlē ar 21:16 pieveica Slovākijas komandu "Bojnice" (15.), bet cīņā par vietu pamatturnīrā ar 11:15 piedzīvoja zaudējumu pret RFB komandu "Runa" (10.).

Kvalifikācijas A grupā uzvarēja Vācijas komanda "Dusseldorf", kas arī nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Otrdien un trešdien Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas cīnās par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Gadījumā, ja sacensību dienās līs lietus, spēles tiks aizvadītas "Daugavas sporta namā". Spēles tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Pamatturnīra B grupā spēlē "Šakiai" (Lietuva), "Utrecht" (Nīderlande) un kvalifikācijas A grupas uzvarētāji "Dusseldorf", bet C grupā cīnās "Ub" (Serbija), "Reval" (Igaunija) un "Antwerp" (Beļģija).

Pamatturnīra D grupā spēlē "Amsterdam" (Nīderlande), "Princeton" (ASV) un "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalās ar 16.numuru, kurā spēlē Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis un kas plkst.18.15 tiekas ar Nīderlandes pārstāvjiem, bet plkst.21.35 - ar amerikāņiem.

Trešdien pa divām labākajām katras grupas komandām spēlēs ceturtdaļfinālā, pirmajam mačam sākoties plkst.16.45. Pusfināli sāksies plkst.19.25, bet finālspēle būs plkst.20.45.

Starp izslēgšanas turnīra kārtām norisināsies arī "slam dunk" konkurss.

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Turnīrā piedalās arī Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Serbijas izlases sastāvā Dejans Majstorovičs ("Ub"), ceturtās vietas ieguvēji Beļģijas izlases sastāvā Rafaels Bogerts, Niks Seliss un Tibo Vērvorts (visi - "Antwerp"), kā arī Nīderlandes izlases olimpietis Dimeo van der Horsts ("Amsterdam").

Savukārt "Šakiai Gulbele" sastāvā spēlē trīs Lietuvas izlases dalībnieki (Aurēlijs Pukelis, Daruss Tarvids un Šarūns Vingelis), kurus Latvijas izlase uzvarēja olimpiskā kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā, bet "Princeton" sastāvā laukumā dodas 2019.gada Pasaules kausa ieguvēji ASV izlases sastāvā Deimons Hafmens un Karīms Medokss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi