Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TTT Rīga rindas papildina WNBA spēlējusī Hārpere

Basketbola kluba TTT Rīga sastāvā 2019./20. gada sezonā būs arī U-17 un U-19 pasaules čempione Lineja Hārpere, kura pērn pārstāvēja Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijas (WNBA) klubu Čikāgas Sky, ziņo komanda.

24 gadus vecā Hārpere 2018. gada WNBA draftā netika izvēlēta, bet vēlāk viņa sevi apliecināja dzimtās Čikāgas komandas treniņnometnē un tika pie iespējas aizvadīt sezonu Sky sastāvā, kur 24 spēlēs vidēji aizvadīja vien 6,1 minūti, gūstot divus punktus un vienu rezultatīvu piespēli.

Pirms profesionālās karjeras Hārpere vidusskolas laikā tika izvēlēta prestižajai McDonald's All-American spēlei, kur piedalās labākas vidusskolnieces no ASV. Viņa arī spēlēja vairākās jauniešu izlasēs, izcīnot zelta medaļas pasaules čempionātā gan U17, gan U19 vecuma grupās.

Pirmos divus gadus Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) viņa pārstāvēja spēcīgo Kentakī Universitāti, tomēr 2015. gadā izlēma pārcelties uz Ohaio štata universtātes komandu. Pēdēja sezonā NCAA viņa 35 spēlēs vidēji guva 14,4 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,7 piespēles un 2,2 reizes pārtvēra bumbas. 2018. gadā saspēles vadītāja tika izvēlēta Big-Ten konferences otrajā simboliskajā izlasē, kā arī pirmajā aizsardzības izlasē.

Saspēles vadītājas dotības uzteica arī galvaspilsētas kluba treneris Mārtiņš Zībarts.

"Lineja ir fiziski spēcīga saspēles vadītāja, kura var apspēlēt pretinieces un radīt situācijas partnerēm. Ļoti svarīgs faktors, izvēloties viņu, bija arī rakstura īpašības. Spēlētāja pēc koledžas absolvēšanas cerēja tikt draftēta, bet tas nenotika, tomēr viņa jau nākamajā dienā bija treniņu zālē un gatavoja sevi iespējai, un tāda pienāca, jo dzimtās Čikāgas komanda Lineju uzaicināja uz treniņnometni, kur viņa apliecināja sevi un nospēlēja pilnu sezonu WNBA. Šogad spēlētāja netika WNBA, bet tika izvēlēta pirmajā 3x3 profesionālajā vienībā ASV. Tur spēlēja kopā ar Meganu Hafu, kura būs komandas biedrene arī TTT Rīga. Tāpēc ceram, ka abas spēlētājas ātri iejutīsies komandā un palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus."

Gandarīta par jauno darba vietu bija arī Hārpere, kura tāpat kā viņas tautiete Hafa, izcēla TTT Rīga komandas spožo vēsturi.

"Esmu ārkārtīgi priecīga, ka varēšu būt daļa no TTT Rīga. Komandai ir uzvarām bagāta vēsture, un esmu laimīga, ka varēšu spēlēt tik spēcīgā klubā. Spēlēšana Eirolīgā ir iespēja sacensties ar labākajām spēlētājām. Nevaru sagaidīt, kad varēšu satikt trenerus un komandas biedrenes un sākt spēlēt," teica amerikāniete.

Pirmo sezonu Eiropā Hārpere aizvadīja Izraēlā. Vispirms viņa četras spēles aizvadīja Telavivas Bnei Yehuda sastāvā, pēc tam pārceļoties uz Ramat Hasharon, kur 13 spēlēs vidēji guva 17,5 punktus, savāca 6,2 atlēkušās bumbas un izpildīja 4,8 rezultatīvas piespēles, kā arī 3,2 reizes kļūdījās.

2016. gada pasaules čempionātā 3x3 basketbolā Hārpere izcīnīja bronzas medaļas, pusfinālā piekāpjoties turnīra čempionei Čehijai. Šovasar viņa kopā ar TTT Rīga komandas biedreni Hafu un WNBA spēlējušajām Aleksu Pītersoni un Sjerru Budriku pārstāv nesen jūlijā dibināto Force 10 komandu. Tā ir pirmā profesionālā 3x3 basketbola sieviešu komanda, kuras galvenais mērķis ir kvalificēties 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, kur šis sporta veids iekļauts pirmo reizi. Zīmīgi, ka rīkotajos Red Bull 3x turnīros Denverā un Sietlā Force 10 svinēja uzvaru.

Pirmo Eirolīgas spēli TTT Rīga aizvadīs 16. oktobrī Elektrum Olimpiskajā centrā pret 2015. gada Eirolīgas čempioni un divpadsmikārtējo Čehijas labāko komandu Prāgas USK. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi