Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VEF Rīga astotā neveiksme pēc kārtas FIBA Čempionu līgā

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra devītajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, kas klubam bija jau astotā neveiksme pēc kārtas šajā čempionātā.

VEF Rīga savā laukumā ar 64:71 (16:21, 14:23, 16:10, 18:17) piekāpās Grieķijas klubu Peristeri Wimasters.

Latvijas galvaspilsētas komandā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Lesters Medfords, par punktu mazāk Artūram Kurucam, bet vēl 12 pievienoja Jānis Blūms.

Viesu klubā 19 punkti Janikam Moreiram, bet pa 15 iemeta Viljamss Hačers un Panagotis Vasilopulos.

Vefieši spēli iesāka ar diviem precīziem Kuruca divpunktu metieniem, bet turpmākās divas līdz trīs minūtes punkts vairs neizdevās iekrāt, abām komandām apmainoties ar vairākiem neprecīziem metieniem. Teju vai ceturtdaļas vidū Medforda tālmetiens panāca +2 (9:7), bet pēc desmit nospēlētām minūtēm, rīdzinieki jau bija izsējuši nelielo pārsvaru, lai arī Jānis Blūms un Roberts Freimanis pa reizei bija precīzi no tālienes.

Otrās ceturtdaļas pirmo pusi abas komanda aizvadīja visai līdzīgi, bet Medforda tālmetiens un brīdi vēlāk arī precīzais soda metiens, jau panāca -3 (27:30). Nepilnas četras minūtes līdz puslaika beigām VEF Rīga aizmeta garām trīs metienus pēc kārtas, bet pēc viena no neprecīzajiem raidījumiem pie viesu groza izcēlās nelielas nesaskaņas, kā rezultātā tehnisko piezīmi saņēma Grieķijas komandas spēlētājs Skūčijs Smits. Temss ar diviem soda metieniem pretiniekus par to sodīja, taču atlikušajā laikā rīdzinieki vairs punktus neguva, kamēr viesi jau iekrāja +14 (44:30).

Trešajā ceturtdaļā pirmā numura loma aizvien piederēja viesiem, bet Kurucs pēc nedaudz vairāk nekā četrām nospēlētām minūtēm iemeta divus divpunktu metienus pēc kārtas, sadeldējot Wimasters pārsvaru līdz -7 (41:48). Turpinājumā viesi atkal atgrieza padsmit punktu pārsvaru, taču Roberta Stumbra tālmetiens un Medforda pustālais metiens panāca jau patīkamāku rezultātu - 46:52. Rīdzinieki varēja pārņemt vadību spēlē, bet neprecīzi uzbruka grozam, to pašu darot arī pretiniekiem, kā rezultātā 30 minūtes noslēdzās ar 46:54.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Jāņa Blūma tālmetiens četras minūtes līdz spēles beigām panāca 58:65, bet aptuveni minūti vēlāk, mājinieki ilgstoši "presēja" Grieķijas komandu, taču uzbrukumi grozam no tālienes bija nesekmīgi, kā rezultātā viesi aizvien bija komfortablā vadībā ar 67:58. Pēdējā minūtē Medforda caurgājiens uz grozu panāca 64:70, bet tā bija teju vai pēdējā reize, kad Vefieši devās uzbrukumā, kā rezultātā piedzīvota jau astotā neveiksme pēc kārtas.

Latvijas vienība šajā spēlē grozam uzbruka ar 38,33% precizitāti, iemetot vien 23 no 60 izdarītajiem metieniem, kamēr pretinieki bija precīzi 27 no 65 reizēm (41,54%).

Rīdzinieki turnīru sāka ar uzvaru pār Melnkalnes klubu Baras Mornar, bet nākamajās septiņās cīņās cieta zaudējumus, tajā skaitā ar 83:91 atzīstot Grieķijas vienības pārākumu. Tikmēr Wimasters svinējusi piecas uzvaras un Čempionu līgā tai ir divi panākumi pēc kārtas.

Pirms šīs kārtas C apakšgrupas vadībā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Tenerifes Iberostar komanda, otrā ar septiņiem panākumiem ir Nimburkas ERA, sešas uzvaras ir Ņižņij Novgorod un Peristeri Winmasters komandām, bet četras - Bambergas Brose. Divreiz uzvaras izcīnījusi Baras Mornar un Gaziantep, bet viens panākums ir VEF Rīga vienībai. 

VEF Rīga teicami turpina Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu, svinot uzvaras visās 13 spēlēs, kas turnīra tabulā dod otro vietu. Tikmēr Peristeri basketbolisti vietējā čempionātā ar astoņām uzvarām 11 mačos ir trešie.

Pirms došanās uz Rīgu Wimasters ar 82:78 pārspēja ULEB Eirolīgas klubu Atēnu Panathinaikos Opap. Novembra beigās komanda no galvenā trenera amata atlaida Iliasu Zurosu, kura vietā stājies Niks Papanikolopuloss.

VEF Rīga Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai Ventspils vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas Segafredo Virtus.

VEF Rīga komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Viktors Iļjins, Verners Kohs un Roberts Stumbris, amerikāņu basketbolisti Havjērs Temss un Lesters Medfords, kā arī soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi