Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

VEF Rīga cieš sakāvi FIBA Čempionu līgas mačā

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra 12.spēlē viesos ar rezultātu 53:91 (15:17, 9:22, 11:28, 18:24) piekāpās Vācijas klubam Bambergas Brose.

Rīdziniekiem pa desmit punktiem guva Aleksandrs Madsens un Lesters Medfords, astoņi punkti bija Artūram Kurucam, bet seši punkti un 11 atlēkušās bumbas - Kristijanam Krajinam.

Mājiniekiem pa 13 punktiem guva Asems Marejs un Derions Ektinss.

VEF Rīga maču sāka apņēmīgi un labi cīnījās zem groza. Tuvojoties pirmās ceturtdaļas beigām, izdevās iegūt vadību ar 15:14, taču pēc pretinieku tālmetiena pirmā desmitminūte tika zaudēta ar 15:17.

Brose ar šo "trejaci" ievadīja izrāvienu 17:2, kas ātri ļāva iegūt drošu vadību un puslaiku uzvarēt ar 39:24. Otro puslaiku VEF Rīga sāka ar nedisciplinētu spēli un ātri iekrāja piezīmju normu, turpretī mājinieki ieguva jau 30 punktu pārsvaru un noņēma jebkādas šaubas par spēles uzvarētāju.

VEF Rīga FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 12 cīņās cieta neveiksmes, tajā skaitā pirmajā aplī mājās ar 55:76 atzīstot Brose pārākumu. Pagājušajā nedēļā rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 79:86 cieta zaudējumu pret Turcijas klubu Gaziantep.

Savukārt šodienas pretiniece Čempionu līgā pagājušajā spēlē cieta zaudējumu Barā pret Mornar - 73:77.

C apakšgrupas vadībā ar desmit panākumiem 12 spēlēs ir Nimburkas ERA, bet otrā ar deviņām uzvarām 11 cīņās ir Tenerifes. Pa septiņām uzvarām ir Ņižņij Novgorod un Peristeri Winmasters komandām, bet sešas uzvaras - Bambergas Brose vienībai. Četrreiz uzvaras izcīnījusi Baras Mornar, trīsreiz - Gaziantep, bet viens panākums ir VEF Rīga vienībai.

Uz Vāciju VEF Rīga komanda devās ar sestdien Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) izcīnītu uzvaru savā laukumā pār Tallinas Kalev/TLU - 76:70. LIBL turnīra tabulā rīdzinieki ar bilanci 17-1 ieņem otro vietu. Tikmēr Brose Vācijas čempionātā un kausa izcīņā piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas, pēdējā mačā svētdien savā laukumā ar 85:86 piekāpjoties Vechta un ar astoņiem panākumiem 15 dueļos ieņem devīto vietu 17 komandu vidū.

Bambergas komanda ir deviņkārtēja Vācijas čempione, līdz šim pēdējo titulu izcīnot 2017.gadā. Brose astoņas sezonas spēlēja arī Eirolīgā, bet kopš 2017.gada ir FIBA Čempionu līgas dalībniece. 

Trīs Vācijas čempiontitulus Bambergas klubam palīdzēja izcīnīt Jānis Strēlnieks. Savulaik komandu pārstāvēja arī Uvis Helmanis, bet aizpērn sezonas ievadā to vadīja Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Iepriekšējā sezonā Bambergas klubs Vācijas meistarsacīkstēs regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu un "play-off" apstājās pirmajā kārtā, bet FIBA Čempionu līgā finālčetrinieka turnīrā cieta divus zaudējumus un palika ceturtajā vietā.

VEF Rīga Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai Ventspils vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas Segafredo Virtus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi