Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

VEF Rīga un Ventspils komandas piesardzīgas par Džonsona un Mejera spēlēšanu finālsērijā

Latvijas čempione basketbolā Ventspils cer uz Ārona Džonsona palīdzību jau OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas sākumā, kamēr vicečempione VEF Rīga ļoti piesardzīgi attiecas pret komandas kapteiņa Mareka Mejera iespējamo atgriešanos laukumā, aģentūrai LETA atklāja klubu pārstāvji.

Amerikāņu saspēles vadītājs Džonsons traumu guva mēneša sākumā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē. Viņš apvienotajā čempionātā šosezon vidēji mačā guva 10,4 punktus un veica 6,7 rezultatīvas piespēles.

"Ārons bija uz pēdējām medicīnas pārbaudēm, skatīsimies, vai varēs spēlēt svētdienas mačā. Simtprocentīgi nevaru apgalvot, bet ir cerības, ka viņš varētu iet laukumā. Cik viņš varēja, tik trenējās, protams, ne uz pilnu slodzi un ne zālē ar pārējiem. Domāju, ka ar funkcionālo sagatavotību viņam nevajadzētu būt problēmām," atklāja "Ventspils" kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Tikmēr Mejeris mēneša sākumā Latvijas-Igaunijas līgas pusfināla mačā pret Tallinas "Kalev"/"Cramo" saņēma spēcīgu triecienu pa seju. Basketbolistam tika salauzts deguns un viņam veikta operācija. Pēc operācijas "VEF Rīga" prognozēja, ka Mejeris lauzta deguna dēļ vismaz 2-3 nedēļas nevarēs doties laukumā.

"Pirmās prognozes bija tādas, ka viņam nevajadzētu šosezon atgriezties laukumā. Pirms tam viņam bija treniņi ar bumbām, bet tagad centīsies atsākt kontakta treniņus. Mēs ļoti piesardzīgi attiecamies pret viņa atgriešanos," teica "VEF Rīga" direktors Gatis Jahovičs.

Uzbrucējs šosezon apvienotajā čempionātā caurmērā katrā no spēlēm izcēlās ar 12,0 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām, kamēr VTB Vienotajā līgā viņam bija vidēji 10,7 punkti un 4,7 atlēkušās bumbas.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) 28.sezonas finālsērija sāksies svētdien Ventspilī. "Ventspils" un "VEF Rīga" mačs Ventspils Olimpiskajā centrā (VOC) sāksies plkst.17.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām mači pamīšus norisināsies VOC un "Arēnā Rīga", pirmajām četrām spēlēm notiekot 5., 8., 11. un 14.maijā. Ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās paredzētas 17., 19. un 21.maijā.

"Ventspils" Latvijas čempionāta finālā spēlēs 19.reizi, bet "VEF Rīga" LBL finālsērijā spēlēs desmito sezonu pēc kārtas.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi