Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VEF Rīga uzvar Ogri LIBL līderu divkaujā

VEF Rīga Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienīgajā spēlē otrdien Rīgā līderu cīņā par uzvaru pamatturnīrā pārspēja Ogri, panāca pretiniekus turnīra tabulā un izvirzījās pirmajā vietā labāku savstarpējo spēļu rezultātu dēļ.

"VEF Rīga" pārspēja "Ogri" savā laukumā ar 82:71 (21:11, 15:25, 16:19, 30:16).

Mājinieku rindās ar "double-double" - 25 punkti un 13 rezultatīvas piespēles - izcēlās Lesters Medfords, sakrājot lietderības koeficientu 39. 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Aleksandram Madsenam, pa 12 punktiem - Robertam Freimanim un Jānim Blūmam.

Viesiem rezultatīvākais ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džeimss Beitemons. 12 punkti Renāram Magonem, 11 punkti un desmit izprovocētas piezīmes - Rihardam Zēbergam un desmit punkti un piecas atlēkušās bumbas - Kasparam Bērziņam.

Pirmā ceturtdaļa pagāja ar mājinieku pārsvaru, lielāko rezultāta starpību sasniedzot ceturtdaļu mijā. Pēdējoreiz 12 punktu pārsvars "vefiešiem" bija otrās ceturtdaļas sākumā pēc precīza Medforda divpunktu metiena - 23:11.

Pakaļdzīšanos aizsāka Magones pieci pēc kārtas ar tālmetienu un divpunktnieku gūti punkti. 11 sekundes pirms puslaika beigām Zēbergs ar diviem precīziem soda metieniem atjaunoja neizšķirtu - 36:36.

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" ieguva dažu punktu pārsvaru, taču turpmāko trešās ceturtdaļas laiku priekšā bija viesi. Mājinieki viņus noķēra vien nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad divus punktus guva Roberts Stumbris, - 62:62.

"VEF Rīga" mača galotni aizvadīja rezultatīvāk, svinot ceturto panākumu pēc kārtas un izvirzoties LIBL vadībā. Ogrēniešiem tika pārtraukta astoņu uzvarētu spēļu sērija.

"VEF Rīga" tagad tāpat kā "Ogrei" ir 22 uzvaras 24 spēlēs, taču uzvaras gūtas abās savstarpējās spēlēs.

Pirmajā riņķī "Ogre" zaudēja savā laukumā ar 70:88.

Pēdējo reizi "Ogre" rīdziniekus uzvarējusi 2018.gada 18.aprīlī viesos vēl Latvijas Basketbola līgas ietvaros.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas "Kalev"/TLU un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi