Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ventspils noslēdz divu gadu līgumu ar Kaufmani

Latvijas vicečempione basketbolā Ventspils noslēgusi divu gadu līgumu ar pieredzējušo aizsargu Jāni Kaufmani, informē klubs.

Kaufmanis aizvadītā sezonā pārstāvēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komandu. Tā OlyBet Latvijas-Igaunijas līgā ierindojās 12. vietā, bet Latvijas Basketbola līgā ceturtdaļfinālā trīs spēlēs piekāpās Ogrei. 29 gadus vecais Kaufmanis visas sezonas garumā bija komandas līderis, bet sērijā pret ogrēniešiem viņš vidēji guva 24 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Savukārt apvienotajā līgā caurmērā viņš guva 20 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

"Man ir liels prieks pievienoties tādai organizācijai kā Ventspils un klubam ar tādu vēsturi un visaugstākajām ambīcijām. Man tas ir jauns izaicinājums, vienlaikus arī kāpums karjerā un esmu gatavs sevi pierādīt nākamajā līmenī Eiropas līgās. Tāpat vēlos palīdzēt klubam izcīnīt titulus gan Latvijas, gan Latvijas-Igaunijas līgās. Paldies Ventspilij par doto iespēju un ar nepacietību gaidu sezonas sākumu," klubs citē Kaufmaņa teikto.

Apmierināts ar Kaufmaņa iegūšanu bija arī Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

"Basketbola līdzjutējus ar Jāni īpaši nav jāiepazīstina. Jau pagājušajā sezonā bija situācija, kurā mēs vēlējāmies viņu piesaistīt komandai, tomēr tas neizdevās. Ceram, ka viņš Ventspils sastāvā spēs uzņemties savai pieredzei un meistarībai atbilstošo līdera lomu, kas ļaus ierakstīt gan paša Jāņa sportista karjeras, gan kluba vēstures grāmatā pāris jaunu un spilgtu lapaspušu," pauda Pleinics.

Kaufmanis ir ilggadējs Valmieras pilsētas basketbola komandas pārstāvis, kuras sastāvā 2016. gadā vēsturiski atnesa savai tai pirmo un līdz šim vienīgo Latvijas basketbola čempiona titulu. Viņš ir pārstāvējis visa vecuma jauniešu basketbola izlases, bet 2007. gadā bija viens no Latvijas U-18 izlases spēlētājiem, kuri ieguva Eiropas čempionāta bronzas medaļu, kas bija pirmā Latvijas jaunatnes basketbola vēsturē. Kaufmaņa basketbolista karjerā ir ieraksts arī Latvijas vīriešu valstsvienības sastāvā, kad viņš aizvadīja divas spēles 2010. gadā, bet 2014./15. gada sezonā viņš spēlēja Spānijas otrajā līgā.

Ventspils klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar jauno galveno treneri Artūru Visocki- Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./220. gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīrā FIBA Čempionu līgā, kā arī apvienotā čempionāta turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies Kaufmanis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi