Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bagatskis: Puertoriko spēlē skaisti pati, un ļauj to darīt arī pretiniekam

Mazliet miegaini pēc pusotras dienas gatavošanos Belgradas Olimpiskā kvalifikācijas turnīra izšķirošajam posmam atsāka Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētāji, bet pēc nelieliem audzināšanas darbiem komanda atguvusi tonusu un būs gatava piektdien pulksten 19 paredzētajai pusfināla cīņai pret neiepazīto Puertoriko komandu. 

“Tā ir pieredzējusi komanda ar individuālu spēcīgiem basketbolistiem, kuri spēlē avantūrisku basketbolu. Angliski viņus labi raksturo vārds wild [pirmatnīgs, mežonīgs – aut.]. Tie ir metieni pēc divām trīs piespēlēm vai līderu Karlosa Arojo un Hosē Huana Bareas veidotas pikenrola sadarbības. Tas ir skatāms basketbols, bet viņi ļauj spēlēt arī pretiniekam. Lai no mūsu puses būtu laba spēle, vispirms ir jāievēro disciplīna, ātri jāatgriežas aizsardzībā, jāsadala spēlētājus. Nedrīkstam dot viņiem brīvos un ātros metienus. Nedrīkstam viņiem atrast pārsvaru uzbrukumā. Ja to visu izpildīsim, būs labi,” spēles plānu iezīmēja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis. 

Komandas kapteinis Jānis Blūms atzina, ka pusotra brīvā diena varbūt bijis pat pārāk ilgs atpūtas periods, uz ko norādīja arī treneris, pačukstot, ka liela daļa treniņa pirmās daļas bija veltīta audzināšanas darbiem. “Man jau nepatīk brīvdienas šādos turnīros. Tās mazliet relaksē un ir grūti noturēt tonusu. Tāpēc arī aizgāju mazliet pastrādāju svaru zālē. Man pašam būtu bijis labāk, ja mēs iepriekšējā dienā būtu trenējušies. Arī ceturtdien no rīta netikām trenēties. Tā pusotra diena sanāca pārāk ilga un daži bija mazliet samiegojušies, iznīkuši, dzīvojoties pa viesnīcu. Tas nemaz nebija slikti, dabūt kādu brāzienu un paskriet vairāk, lai pamostos. Pēc tam jau treniņš bija labs,” teica Blūms. 

Basketbolists norādīja, ka pretinieku spēle ir atkarīga no abiem Puertoriko līderiem aizsargiem Arojo un Bareas, kuriem ir liela NBA pieredze. “Kā tiksim ar viņiem galā aizsardzībā, tāda būs arī spēle. Ja mēs ļausim spēlēt pārējiem, tad visam jābūt kārtībā. Tipisks Amerikāņu skrien un met basketbols, tāpēc vienmēr jāpagūst atgriezties aizsardzībā. Jāspēlē vīrišķīgi, kā to darījām pret čehiem,” žurnālistiem teica Blūms. Viņam piekrita arī treneris: “Praktiski visu spēli viņiem nosaka divi spēlētāji, un tas ir normāli, jo tie ir basketbolisti ar vārdu pasaules basketbolā. Abi ir mazie spēlētāji. Uzskatu, ka basketbolā uzbrukums sākas tieši no mazajiem spēlētājiem, un viņi arī parasti ir rezultatīvākie. Pret Angolu pat šķita, ka viņi ir sarunājuši veidot uzbrukumus uz maiņām – vienu viens, nākamo otrs. Protams, nedrīkst aizmirst par viņu atlētismu, ko viņi mēģina izmantot, pēc metiena trijatā, četratā lecot gaisā pēc bumbas.”

Viens no spilgtākajiem spēlētājiem pretinieku komandā ir 222 centimetrus garais.un masīvais centrs Peters Ramoss. “Mēģināsim izmantot viņa parametrus sev par labu. Nekādā gadījumā nemēģināsim pielāgoties viņu stilam, mums ir savs stils un ir jāizmanto mūsu plusi. Viņš ir liels, viņš ir slinks. Jāizmanto tas, ka viņš aizsardzībā praktiski nekustas,” atklāja Bagatskis. 

Latvijas vīriešu basketbola izlase pret Amerikas komandu spēlē pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Pirmskara gados olimpiskajā turnīrā pa reizei spēlēts pret Urugvaju un Kanādu. “No līdzšinējiem pretiniekiem varbūt Jaunzēlande pēc spēles stila varētu būt tuvāka Puertoriko. Arī viņi uzbruka pie pirmās iespējas. Tas var būt neparocīgs eiropiešiem, ko redzējām arī šodien notikušajā Jaunzēlandes un Francijas divcīņā. Mums jābūt pacietīgiem un jāatceras, ka nekas nenotiek spēles sākumā, nekas nenotiek divās ceturtdaļās. Mums jārada spiediens, jāgaida savas situācijas un jābūt gataviem tās izmantot,” uzsvēra Bagatskis.

Blūms atzīst, ka spriedze pamazām palielinās: “To jau arī nosaka pretinieki, jo pēdējās pārbaudes spēlēs bija Tunisija, Irāna, turnīru sākām pret Japānu. Tie tomēr nav tik spēcīgi pretinieki, tāpēc arī spēles sākums pret Čehiju mazliet neizdevās. Uzreiz bija cita slodze, cits kontakts. Bija jāpierod. Tagad jau pretinieki paliek spēcīgāki.”

"Tā ir gudra komanda, kas labi kustās, labi pārvieto bumbu uzbrukumā. Viņiem ir labi metēji. Respektējam komandu un centīsimies parādīt savu labāko sniegumu, tāpēc arī tik nopietni strādājām treniņā. Ar Barea, kurš pēdējās spēles beigās savainoja kāju, tiek ļoti nopietni strādāts, lai viņš uz spēli būtu labākajā gatavībā. Viņš noteikti spēlēs," sacīja Puertoriko komandas pārstāvis Alfredo Morales.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi