Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Banki: Esam sasnieguši svarīgu mērķi, taču ir laiks doties tālāk

Latvijas vīriešu basketbola izlase, iekļūstot Pasaules kausa finālturnīrā, ir sasniegusi nozīmīgu mērķi, taču šobrīd ir jāsāk nākamais posms, kas ir gatavošanās un arī starts pašā finālturnīrā, preses konferencē norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien sāka oficiālu gatavošanos pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra, kurā Latvijas basketbolisti spēlēs pirmo reizi.

"Esmu patīkami satraukts būt šeit sagatavošanās sākumā un tik nozīmīgā brīdī visam Latvijas basketbolam. Pēdējo divu gadu laikā esam sasnieguši svarīgu mērķi, taču ir laiks doties tālāk. Mums ir četras nedēļas laika sagatavoties sacensībām pavisam jaunā līmenī," teica treneris.

"Visi ir pelnījuši šeit būt, taču mans uzdevums ir izvēlēties labāko komandas sastāvu. Izdarījām labu darbu kvalifikācijā, bet šajā turnīrā katra spēle būs izšķiroša. Mums ir ļoti grūta grupa nevis tāpēc, ka ir divas medaļu pretendentes, bet tāpēc, ka grupā ir četras komandas, kas ir gatavas cīnīties no pirmās dienas," viņš turpināja.

Banki izcēla, ka kvalifikācijas laikā izlases sastāvā bijuši 27 basketbolisti un, neskatoties uz skaitu, visiem izdevies parādīt sniegumu augstā līmenī visos kvalifikācijas logos.

"Vienmēr ir kur tiekties un šī tendence turpināsies. Mums ir talantīgi spēlētāji un jaunpienācēji, jaunās paaudzes spēlētāji un tā ir atslēga, kā noturēt to visu augstā līmenī. Viena no mūsu misijām bija izveidot identitāti un spēles stilu, kā uzvesties laukumā un ārpus tā. Tas ir bijis mūsu veiksmīgākais darbs pēdējo gadu laikā," stāstīja itālis.

"Nedomāju, ka esam sasnieguši savas virsotnes, bet ejam virzienā, kurā Latvijas basketbols var parādīt sevi labākajā iespējamajā veidā," viņš piebilda.

No 26.jūlija līdz 2.augustam izlase aizvadīs treniņnometni Liepājā, kas noslēgsies ar pārbaudes spēli pret Zviedriju. Treneris uzsvēra, ka šajā sagatavošanās posmā galvenais ir saprast to, kāda ir spēlētāju pašreizējā fiziskā sagatavotība.

"Mūsu mērķis ir iesākt ievadperiodu, jo visi ir dažādos fiziskajos stāvokļos. Viss komandas personāls darīs visu, lai novērtētu situāciju un tuvākajā laikā izstrādātu plānu. Mums ir mikro un makro cikli, kuriem sekot šajā posmā. Mums ir pietiekoši daudz laika," norādīja Banki

Tāpat treneris izcēla, ka šovasar visa viņa uzmanība tiks pievērsta darbam ar Latvijas valstsvienības basketbolistiem un viņš neplāno strādāt paralēli arī ar kādu klubu.

Vēl Banki atklāja, ka Rodions Kurucs pagaidām netrenēsies kopā ar izlasi savainojumu dēļ un viņa vietu treniņnometnē šobrīd ieņems Mārcis Šteinbergs.

"Kandidātu sarakstā ir 16 spēlētāji, bet no paplašinātā saraksta ir vēl astoņi basketbolisti, kuri ir gatavi pievienoties. Šteinbergs brauks uz Liepāju viņa vietā. Tas pats var notikt ar jebkuru, kurš būs savainots," skaidroja treneris.

Banki neslēpa, ka mērķis Pasaules kausā ir ne tikai veiksmīgi aizvadīt turnīru, bet arī nodrošināt vietu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā un uzlabot vietu FIBA pasaules rangā, kurā šobrīd Latvija ierindojas 29. pozīcijā.

Savukārt, runājot par Latvijas pretiniecēm Pasaules kausā apakšgrupā, viņš norādīja, ka gan Francijas, gan Kanādas izlases kandidātu sarakstos ir daudz talantīgu spēlētāju.

"Jārunā ne tikai par talantiem, bet arī par basketbola tradīcijām un talantīgām paaudzēm. Francija vienmēr spēlē par medaļām jebkurā turnīrā. Man ir jāsaglabā reālistisks skatījums par jebkuru spēli un, arī spēlējot pret Libānu, man ir jāparāda, kāds risks ir mačā pret šo komandu. Mūsu darbs ir parādīt labāko Latvijas spēli un mača beigās redzēsim, vai esam spējīgi būt labāki par pretiniekiem," teica treneris.

No 4. līdz 16.augustam izlase trenēsies Rīgā, šajā laikā "Arēnā Rīga" aizvadot trīs pārbaudes spēles - 5.augustā, plkst.18, ar Gruziju, 12.augustā, plkst.18, ar Dominikānas Republiku un 16.augustā, plkst.19.30, ar Somiju.

Treniņnometnes Taivānā laikā no 17. līdz 22.augustam Latvijas valstsvienība aizvadīs vēl divas spēles - 20.augustā ar Puertoriko un 22.augustā ar Lietuvu. 

Latvijas izlases treneris atklāja, ka uz šiem mačiem dosies 14 spēlētāji un tikai īsi pirms Pasaules kausa sākuma viņš izraudzīsies 12 basketbolistus, kuri tiks pieteikti turnīram, jo pēc tam vairs nekādas izmaiņas nevarēs veikt un viņš vēlās būt pārliecināts, ka visi ir gatavi doties laukumā.

23.augustā Latvijas izlase lidos uz Pasaules kausa grupas turnīra norises vietu Indonēzijā Džakartu.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi