Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Banki: Ticu, ka mūsu spēlētājiem pat vairs nevajag treneri

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji laukumā spēj veidot spēli tā, ka vairs nav nepieciešami trenera norādījumi, preses konferencē secināja Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvija izšķirošajā mačā ar 104:84 pārspēja Brazīliju un sasniedza Pasaules kausa ceturtdaļfinālu.

"Esmu priecīgs un lepns par spēlētājiem. Runājot par spēli, patīkami, ka pabeidzām šo turnīra posmu Džakartā ar šādu sniegumu, kas parāda, ka ejam pareizajā virzienā. Spēles sākums nebija viegls un Brazīlija ir ļoti specifiska komanda. Viņi to jau pierādīja pret Kanādu, cik daudz viņi ir spējīgi atrast spēles detaļās, lai sagādātu pretiniekiem problēmas," norādīja Banki.

Pēc pirmajām 20 spēles minūtēm Latvija bija vadībā ar +3 (45:42), taču pēc puslaika pārtraukuma latvieši trešajā ceturtdaļā uzvarēja ar 36:21, iekrājot pārliecinošu pārsvaru.

"Puslaikā bija jāpielāgo mūsu aizsardzība. Treneru kolektīvs un spēlētāji izdarīja brīnišķīgu darbu, lai atrastu pareizo pieeju laukumā. Tas arī ir noslēpums sniegumam trešajā ceturtdaļā, kurā spēlējām uzbrukumā ļoti asi un guvām 36 punktus vienā ceturtdaļā. 24 rezultatīvas piespēles un sešas kļūdas izskaidro mūsu basketbola kvalitāti, kas izdevās šovakar," skaidroja treneris.

Banki norādīja, ka, izņemot aizsardzības pielāgošanu, nekas īpašs pirms trešās ceturtdaļas netika labots Latvijas taktikā.

"Trenera darbs ir padarīt spēlētājus autonomus. Katru dienu nākas strādāt pie tā, lai parādītu basketbolistiem pareizos virzienus. Mēs runājām ģērbtuvē, bet nevar izmainīt savu spēles stilu un identitāti. Vajadzēja vienkārši atrast risinājumu, jo esam diezgan daudzpusīgi laukumā," teica itāļu speciālists.

"Izejot laukumā, atradām labas sajūtas no centības, tempa kontrolēšanu un bijām precīzāki uzbrukumos. Viņi mainīja aizsardzības, bet Latvijas spēlētāji bija ļoti uzmanīgi. Basketbolisti ir tie, kuri pieņem lēmumus laukumā, jo man nav tādas kontroles. Pats ticu, ka mūsu spēlētājiem vairs nevajag treneri," piebilda Banki.

Ceturtdaļfinālā, kas norisināsies trešdien Manilā, Latvija tiksies ar Vāciju vai Slovēniju. Banki norādīja, ka abas komandas ir ar pilnībā atšķirīgām identitātēm.

"Mūsu uzdevums būs laiks izpētīt nākamos pretiniekus un atgūties no mikrotraumām, kas tika gūtas spēles laikā. Zinām abas pietiekoši labi un tās ir vienas no spēcīgākajām komandām Eiropas basketbolā. Cerams, ka būsim gatavi un varēsim laukumā parādīt labu sniegumu," uzsvēra treneris.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiek Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi