Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Basketbolists Blūms pēc Jaunā gada lūkos iespēju karjeru turpināt ārzemēs; vēlas palīdzēt izlasei

Šogad lēmumi par karjeru citā klubā netiks pieņemti, šo procesu atstājot uz nākamo gadu, kad arī Latvijas izlasei priekšā ir izšķirošā spēle 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā plāno piedalīties arī Jānis Blūms, pirmdien sarunā ar aģentūru LETA atklāja pieredzes bagātais saspēles vadītājs.

Jau ziņots, ka Itālijas A sērijas basketbola komanda Redžo di Emīlijas "Unahotels" otrdien paziņojusi, ka pārtrauc līgumsaistības ar pieredzes bagāto latviešu basketbolistu Jāni Blūmu.

Saspēles vadītājs sarunā ar LETA atklāja, ka sezona Itālijā nemaz nav bijusi slikta, jo komandai izdevies uzvarēt un arī pašam sportiskā forma bijusi ļoti laba. Jau pirms šīs sezonas klubs paziņoja, ka latvietim būs nozīmīga loma, jo viņam tiks uzticēta gados jaunāko basketbolistu skološana.

Blūms nevairījās spekulēt, ka, iespējams, tieši Covid-19 ietekmēja viņa likteni Itālijas klubā. Basketbolists pēc vīrusa izslimošanas sarunā ar kluba vadību atklāja, ka nevēlas ātri ielekt atpakaļ spēļu ritmā, jo tas nebūtu prātīgi. To pierādījusi arī viņa komandas biedra afrikāņa Ibrahima Čama slimības gaita. Proti, centra spēlētājs pēc vīrusa izslimošanas šosezon laukumā vairs nedosies.

"Līdz "Covidam" viss bija labi. Nebiju izlaidis nevienu treniņu kopš 1.augusta līdz novembrim, un arī klubam izdevās uzvarēt. Pēcāk visa komanda saslima ar Covid-19. Āfrikāņu centrs un es bijām vienīgie ārzemnieki, kuri vietu pieteikumā dalīja spēli no spēles," sadarbības pārtraukšanu ar A sērijas klubu ieskicē Blūms. "Es vairāk biju sestais spēlētājs, viņš septītais."

"Komanda atgriezās laukumā un zaudēja divas no trim spēlēm, tāpēc vadība nolēma, ka kaut kas ir jāmaina. Viņiem šķita, ka komandā nepieciešams cita tipa spēlētājs. Drīz vien arī vadība nāca pie manis, sakot, ka ar manu profesionalitāti ir apmierināti, taču vairāk par 5-10 minūtēm spēlēm viņi man nevar iedot."

Blūms bija mierā ar savu lomu komandā, taču sportiskā forma bijusi augstā līmenī, tāpēc arī spēles laiku gribējies lielāku. Basketbolistam līgums ar "Unahotels" komandu bija garantēts līdz sezonas beigām, taču sēdēt uz soliņa nav interesanti nevienam basketbolistam, tāpēc abas puses priekšlaicīgi šķīrušās uz draudzīgas nots.

"Ja nebūtu Covid, iespējams, viss būtu palicis kā iepriekš. Savu lomu pieņēmu, bet karjeras laikā esmu uzkrājis pieredzi, līdz ar to ambīcijas ir lielākas, tāpēc vēlējos spēlēt vairāk," skaidro Blūms, kurš sajutis, ka aizvien spēj būt bīstams A sērijā, bet jau nedēļu atrodas dzimtenē un turpina strādāt treniņos.

"Jūtos ļoti labi. Itālijā dienā aizvadīju divus treniņus, kuros daudz strādāju individuāli, lai atgūtu formu. Latvijā izlase nodrošina zāli un labus treniņu apstākļus, tā kā turpinu darbu."

Karjeras līkloči Blūmu veduši caur Lietuvas, Polijas, Itālijas, Grieķijas, Krievijas, Spānijas un arī Kazahstānas čempionātiem. Arī Latvijā Blūms spēlējis vadošajos klubos "VEF Rīga" un "Ventspils", bet nākotnē viņš nevairītos pamēģināt arī kādu eksotiskāku valsti, piemēram, Dubaiju vai Kataru.

Līdzīgus nodomus iepriekš paudis arī par Blūmu trīs gadus jaunākais Kaspars Bērziņš, kurš savas karjeras kontekstā reiz piesauca Japānu.

Basketbolists neizslēdza iespēju atgriezties Itālijā, taču nu jau otrajā līgā. Šajā sakarā Blūms gan vēl nesteidzas, jo tuvākie mērķi saistāmi ar Latvijas izlases spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas Rīgā gaidāmās nākamā gada februārī.

"Līdz gada beigām uz jaunu klubu neraujos, domāju, ka šo jautājumu vairāk risināšu pēc jaunā gada," atklāj saspēles vadītājs. "Kad sāksies nopietnākas spēles, iespējams, kādam klubam noderēs mana tipa spēlētājs."

"Latvijā es visu esmu izsmēlis, nerunājot izlases kontekstā. Nevēlos spēlētājiem komandā laupīt spēles laiku. Ja atnāks kāds piedāvājums - atnāks, ja ne, tad neko darīt."

"Mans mērķis ir sagatavoties uz izlasi, lai būtu maksimāli labākajā formā. Līdz februārim gribētu darboties pa Latviju, taču profesionālajā karjerā viss kas var notikt. Nezinu vai būšu nepieciešams [Robertam] Štelmaheram, bet ar mani noteikti var rēķināties," piebilda pieredzējušais basketbolists.

Blūmam ceļojums uz Itāliju pagaidām bijis pēdējais spēlētāja karjerā, taču rūgtuma pēcgaršas no sportiskā viedokļa nav. Tikai Covid-19 nedaudz pabojājis gaišo ainu. Tuvākais no lielajiem mērķiem - ievest Latvijas izlasi 2022.gada Eiropas čempionātā.

38 gadus vecais Blūms šajā sezonā Itālijas A sērijā piedalījās četros mačos, kuros vidēji 7,5 minūtēs guva 1,5 punktus.

Iepriekšējo sezonu Blūms pavadīja "VEF Rīga" vienībā, kuras sastāvā 20 Latvijas-Igaunijas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, to laikā caurmērā gūstot 10,4 punktus. Tāpat viņš vidēji mačā izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos "Brocēni", "Skonto" un "Ventspils", kā arī pārstāvējis komandas Krievijā (Permas "Parma"), Itālijā (Avelīno "Sidigas", Neapoles "Eldo"), Grieķijā (Atēnu "Panathinaikos"), Polijā (Vloclavekas "Anwil"), Lietuvā (Viļņas "Rytas"), Spānijā ("Bilbao "Basket", Saragosas "Casademont") un Kazahstānā ("Astana").

Blūms ir četrkārtējs Latvijas čempions, pa diviem tituliem izcīnot ar "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi