Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bez Krūmiņa, ar Strēlnieku. Olimpiskie čempioni startēs Ghetto Basket Riga Challenger turnīrā

Tokijas olimpisko spēļu čempioni 3×3 basketbolā – Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars – kopā ar Artūru Strēlnieku 24. un 25. augustā Rīgā, Grīziņkalnā piedalīsies Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrā Ghetto Basket Riga Challenger, kurā 16 komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Abu Dhabi Masters turnīru, bet labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu, informē rīkotāji.

Šā gada 28. jūlijā Latvijas izlase – Miezis, Lasmanis, Čavars un Edgars Krūmiņš, kurš šobrīd atgūstas pēc operācijas – kļuva par pasaules vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem, dodot papildus stimulu Latvijas 3×3 basketbolā strādājošajām organizācijām apvienot spēkus “Ghetto Basket Riga Challenger” sarīkošanai, lai Latvijas līdzjutējiem būtu iespēja klātienē vērot pasaules labākos 3×3 basketbolistus.

FIBA “Challenger” turnīros tradicionāli piedalās 16 komandas, no kurām desmit jau iepriekš būs garantējušas vietu pamatturnīrā, bet vēl seši kvarteti izspēlēs atlikušās divas vietas kvalifikācijas sacensībās 24. augustā.

“Ghetto Basket Riga Challenger” organizatori ar īpašu uzaicinājumu turnīrā iekļāva olimpisko čempionu pārstāvēto “Rīgu”, kā arī Latvijas U23 izlases dalībnieku veidoto kvartetu. Šovasar U23 komandas aktīvi startējušas starptautiskajos turnīros Lietuvā un Igaunijā, kā arī debitējušas FIBA U23 Nāciju līgas turnīrā. Trešā Latvijas pārstāve kļūs zināma ceturtdien, 19. augustā, kad Rīgā, Grīziņkalnā notiks “Ghetto Basket Lite Quest” fināls, kurā sezonas labākās 24 komandas sacentīsies par vienīgo ceļazīmi uz “Challenger”.

Pašreiz ir zināmas 13 no 16 “Ghetto Basket Riga Challenger” dalībniecēm. Piecas vietas ieņēma pārstāves no FIBA Pasaules klubu komandu “Top 30” – “Ub” (Serbija), “Šakiai Gulbele” (Lietuva), “Princeton” (ASV), “Antwerp” (Beļģija) un “Raudondvaris Tauras” (Lietuva).

Septiņas vietas atvēlētas dažādu “Quest” un “Lite Quest” turnīru uzvarētājām. Uz Rīgu brauks – “Dusseldorf LFDY” (Vācija), “Bojnice Meferusu&a” (Slovākija), “Lyon” (Francija), “Runa” (Krievija), “Bern Stride” (Šveice), “Amsterdam Talent&Pro” (Nīderlande). Par septīto šajā sarakstā kļūs “Ghetto Basket Lite Quest” čempione.

Vēl divas komandas nosauks FIBA, piešķirot tām īpašus ielūgumus.

Lai arī Beļģijas izlases bāzes komanda “Antwerp” vēl nav pieteikusi sastāvu, taču jau tagad skaidrs, ka turnīrā piedalīsies arī citi olimpisko spēļu dalībnieki – bronzas medaļas ieguvējs Serbijas izlases sastāvā Dejans Majstorovičs (“Ub”), kā arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts (“Amsterdam Talent&Pro”).

Komandu sastāvu pieteikšana vēl turpinās, tādēļ pašreiz nav zināms dalībnieku sadalījums pa apakšgrupām. “Ghetto Basket Riga Challenger” formāts gan ir skaidrs, jo 24. augustā notiks kvalifikācijas spēles, kā arī visi pamatturnīra apakšgrupu mači. 25. augustā cīņu ceturtdaļfinālā turpināsies tikai astoņi labākie kvarteti. Plašāka informācija ir pieejama www.ghetto.lv mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi