Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Blūms: Dārgi samaksājām par kļūdām un sasteigtiem metieniem

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kapteinis Jānis Blūms pēc Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvotā zaudējuma Francijai (70:84) Latvijas žurnālistiem atzina, ka pie vainas bijis neveiksmīgi iesāktais otrais puslaiks. "Palaidām viņus par desmit punktiem priekšā, un kopš tā brīža Francija kontrolēja spēles gaitu.

Mēs netrāpījām savus metienus, tāpēc netikām viņiem klāt. Tā tomēr ir zvaigznēm pilna komanda, kas spēlē savās mājās, ar fanu atbalstu, kaut kādām viņiem labvēlīgām tiesnešu svilpēm," atzina Blūms. 


"Varbūt viņi nebija gatavi tam, ka pirmajā puslaikā tik labi spēlēsim, bet mēs spēlējām tiešām labi. Pārtraukumā viņi saprata, ka ar tādu spēli viņi var zaudēt, tāpēc saņēmās un sāka spēlēt daudz agresīvāku aizsardzību, kas mums piespieda izdarīt daudz kļūdu, sasteigtus metienus, par ko dārgi maksājām," norādīja izlases kapteinis. Viņš izcēla pretinieku līdera Tonija Pārkera sniegumu izšķirošajos brīžos: "Neteiktu, ka mēs slikti pret viņu tajās situācijās nostrādājām, taču viņš trāpīja, tostarp arī grūtus metienus. Tāpēc jau viņš divdesmit gadus ir viens no labākajiem NBA spēlētājiem. To viņš arī šodien apliecināja."

Cīņu par 5.-9. vietu turnīrā latvieši ceturtdien sāks pret Grieķuju, kas Jānim Blūmam būs īpašs pretinieks, jo viņš pagājušajā sezonu pavadīja vienā no šīs valsts lielklubiem Atēnu Panathinaikos, turklāt grieķu sastāvā nav neviena viņa kluba biedra, bet ir virkne principiālo sāncenšu Olympiacos pārstāvju. "Finālā pret Olympiacos zaudējām, tāpēc tas man kā Panathinaikos spēlētājam būs personisks izaicinājums kluba vārdā viņus uzvarēt," ar smaidu atklāja Blūms. "Viņu spēlētājus ļoti labi zinu, arī pie trenera Fotsa Kacikara trīs gadus spēlēju Spānijā, tāpēc nekā jauna man nebūs. Viss būs atkarīgs tikai no tā, kā mēs paši spēlēsim," uzsvēra aizsargs. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi