Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Blūms: Turnīrs nav izdevies, jo braucām spēlēt finālā

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kapteinis Jānis Blūms ar lielu sarūgtinājumu atstāja laukumu pēc zaudējuma pret Puertoriko. "Neprecīzie metieni nebija pārliecības trūkuma dēļ. Drīzāk pie vainas bija uztraukums un ritma zaudēšana tajās brīvajās dienās. Viss kopā. No rīta treniņā taču visu trāpījām," pārdzīvoja Blūms. Viņš turnīru vērtēja kā neveikmīgu: "Lai kāds bija mūsu sniegums, braucām uz šejieni, lai finālā spēlētu pret Serbiju, tāpēc turnīrs nav izdevies."

Izlases debitants Ojārs Siliņš bez neveiksmēm metienos izcēla arī daudzās pie sava groza neiegūtās atlēkušās bumbas. "Viņi pārāk daudz iemeta no apakšas pēc atkārtotiem metieniem. Pēc šādām situācijām ir ļoti grūti atkal pilnvērtīgi nostrādāt aizsardzībā. Uzbrukumā pietrūka pacietības. Īpaši pirmajā puslaikā, un mazliet arī otrajā. Lai gan viņi labi saslēdzās ap soda laukumu, tomēr ar mērķtiecīgu un pacietīgu spiedienu varēja izlauzties tuvāk grozam. Tā kā metieni nevienam neaizgāja, to vajadzēja izmantot biežāk," žurnālistiem teica Siliņš. Viņš pats bija neapmierināts ar savu precizitāti metienos no distances, ko skaidroja ar atšķirīgām bumbām. "Metienos pietrūka... varbūt ne pārliecības, bet drīzāk drošības. Ar šādām bumbām nebiju spēlējis kopš U-20 izlases, kas bija pirms trijiem gadiem. Nebija tās sajūtas metienā."

Abi basketbolisti vienprātīgi uzsvēra, ka komandai ir labas iespējas jau tuvākajā nākotnē sasniegt vēl vairāk. "Jau tagad joprojām speram pa solim uz priekšu, tiekot olimpiskajā kvalifikācijā, kas mums visiem bija jauna pieredze. Jāturpina tiekties vēl augstāk. Esmu pārliecināts, ka Latvijas izlase tiks uz pasaules čempionātu vai olimpiādi," teica Blūms. Siliņš piebilda, ka svarīgi ir pārāk ilgi nepārdzīvot pa šo neveiksmi un raudzīties uz priekšu: “Domāju, komanda sevi nākamajos turnīros sevi parādīs." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi