Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Briest pavasara cīņām

Latvijas basketbola klasikā ceturto reizi uzvar VEF Rīga.

Kārtējā uzvara pār tiešajiem konkurentiem ļāvusi VEF Rīga basketbolistiem nostiprināties līderpozīcijā Pafbet Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrā. Jāņa Gailīša vadītā komanda jau ceturto reizi šosezon pārspēja BK Ventspils (82:75), kas pēc krituma spēles vidusdaļā spēja sarūpēt intriģējošu galotni, bet ne izvirzīties vadībā. Cīņai par godalgām briest arī BK Ogre, kas atgriezies otrajā pozīcijā.

Šajā sezonas posmā ierasti komandas tuvojas savai kaujas kondīcijai pirms izšķirošajām pavasara cīņām, tomēr koronavīrusa pastrādātie nedarbi liek uz spēku samēriem joprojām raudzīties piesardzīgi, jo vairākām komandām pēdējos mēnešos bijušas nedēļām ilgas piespiedu pauzes, izciešot karantīnu vai pašizolāciju.

Ventspils komandai spēle pret VEF Rīga bija tikai piektā kopš gadumijas, kamēr rīdzinieki, kas piedalās arī Čempionu līgā, ir labā spēļu ritmā. Iespējams, tas ļāva jau spēles pirmajā pusē droši pārņemt iniciatīvu un iegūt ar divciparu skaitli rakstāmu pārsvaru, iztiekot bez nomināli vadošā centra uzbrucēja Aleksandra Madsena – soms tika atstāts malā viesspēlētāju kvotas dēļ.

Viesi ar Artūra Ausēja, Krisa Kofija un Kristapa Medisa metienu sēriju strauji sadeldēja 16 punktu deficītu un pēdējās ceturtdaļas sākumā nokļuva viena precīza metiena attālumā (64:62), tomēr atbildi parādā nepalika arī vefieši un īsā laikā atjaunoja divpadsmit punktu pārsvaru. Drošas pārliecības par ceturto uzvaru šīs sezonas savstarpējās spēlēs Rīgas komandai nebija līdz pat pēdējai minūtei, bet VEF basketbolisti galotnē tā arī nedeva viesiem iespēju kaut reizi spēlē izrauties vadībā.

Sezonas izšķirošajam cēlienam briest arī Ogres komandā, kuras sastāvā ar 26 gūtiem punktiem 91:72 uzvarā pār BK Liepāja debitēja bijušais valstsvienības uzbrucējs Rihards Kuksiks. Panākums Nikolaja Mazura vadītajai komandai ļāva atgriezties otrajā pozīcijā, par ko martā un aprīlī solās būt visniknākā cīņa pamatturnīrā.

Latvijas un Igaunijas līgā pamatturnīrs epidemioloģiskās situācijas dēļ tiek izspēlēts katrā valstī atsevišķi, un joprojām tiek izvērtētas iespējas abu valstu starpā aizvadīt izslēgšanas sacensības vai finālturnīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi